9 кандидати, сред тях Ганята и братът на Рико, в ожесточено наддаване вдигнаха над 133 хил. лв. цената на имот в Благоевград

28 Март 2019 | 19:16
0 коментара
Общество

Рекордна цена от 133 200 лв. даде благоевградчанин на търг за общински имот от 268 кв.м над пожарната, на ул. „Славянска“ 74. Кирил Петров Иванов депозира оферта за покупка на терена с цена на квадратен метър по 497 лв. и спечели наддаването срещу 9 конкуренти да вземат апетитния имот, намиращ се на около 300 метра от болница ПУЛС. Началната цена на терена, одобрена от ОбС – Благоевград, бе 33 303 лв. без ДДС и най-близка до нея бе офертата от 35 000 лв. на фирма „Антемос“ ЕООД на Крум Терзийски, брат на благоевградския ресторантьор Кирил Терзийски-Рико.

Любопитен факт е, че спечелилият търга Кирил Иванов и братът на Рико се представляваха от един и същи пълномощник – 27-годишния Костадин Евт. Ангелов.

В търга за имота участва и Иван Ганчев-Ганята.

На коледния базар в Благоевград Рико и Ганята, който лежа 3 г. в затвор в Уганда за афера с източване на кредитни карти и бе освободен през 2017 г., стопанисваха заедно един от павилионите.

В наддаването на търга вчера с ценово предложение от 118 800 лв. с ДДС Ганята зае второ място в класацията.

От началото на 2019 г. Ганята е забелязан от благоевградчани да се разпорежда в наетото от Г. Грънчаров заведение „Операта“ на площад „Македония“.

На трето място в търга остана Димитър Л. Карабельов, чиято оферта бе 97 333 лв. с ДДС. Останалите участници в наддаването бяха Атанас Хр. Угринов, регистрираното в Пловдив „Реал 24“ ЕООД на Явор Кидиков, който през последната година редовно участва в търгове на община Благоевград, „Димекс Л“ ЕООД на Любомир Маерков, благоевградската фирма за месо и месни продукти „Дековис“ ООД на Виктор Атанасов и Светла Атанасова, „Хайтек 2014“ ЕООД на Светослав Иванчов, чиято основна дейност е търговия с леки коли, и „Лотос лайт“ ЕООД на Христо Николов.

Скокът на цената на имота близо 4 пъти бе изненада и за комисията, която провежда търга, начело с директора на дирекция „Общинска собственост“ Румяна Чорбаджийска. Мястото като локация и транспортен достъп е апетитно, а близостта на поликлиниката и болницата го прави още по-атрактивно, но е на калкан до построена вече сграда и е с много силен наклон, което според специалисти оскъпява доста строителството.

Дали спечелилият К. Иванов ще подпише договора с общината, или ще се откаже в полза на втория класиран – Ганята, ще се разбере след около месец.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP