8 природни начина да се справите с холестерола и високото кръвно

21 Август 2017 | 13:57
0 коментара
Любопитно

Високото ниво на холестерол и високото кръвно налягане са изключително опасни. Холестерол е от два вида : LDL (лошия) и HDL (добрия). Колкото е по-високо ниво на LDL, толкова по-голям е рискът от сърдечно-съдови заболявания.

Ето 8 природни начина за контрол на холестерола и високото кръвно налягане:

1. Малки порции Начинът, по който се храните, е също толкова важен, колкото и това, което ядете. Британски учени са установили, че хората, които ядат 6-7 малки порции храна на ден (вместо три големи такива), са с ниски нива на холестерол и понижен с 10-20% риск от сърдечно.  

2. Пълтозърнести продукти Когато отидете следващия път в магазина, купете пълнозърнести продукти вместо бял хляб и тестени изделия. Това значително намалява LDL холестерола. В допълнение, пълнозърнестите продукти снабдяват тялото с тъй необходимите фибри.  

3. Риба и ядки Храните с високо съдържание на омега-3 мастни киселини намаляват нивата на лошия холестерол (LDL). Сьомгата, скумрията и херингата, както и орехите, бадемите и лененото семе са точно тези продукти. Кои са останалите 5 природни начина да се справите с холестерола и високото кръвно „етете на най-полезния здравен сайт Zdrave.to
 

Добавете Вашия коментар

TOP