8 казана с курбан за здраве и благоденствие за празника Успение Богоридчно в Белица

15 Август 2019 | 15:04
1 коментара
Култура

Празничният курбан тази година бе приготвен от младите жени Мария Христова, Миланка Мадолева , Янка Мраценкова и Катя Мраценкова под ръководството и с участието на ветераните в приготвянето на Богородичния курбан Христо Банков , Спас Кокарешков, Филип Джунджуров , които още от 21.00 ч. на 14 август и през цялата нощ са приготвяли курбана за да може да бъде раздаден в 12.00 ч. на обяд на 15 август.

Повече от век параклисът на „Света Богородица” край Белица събира миряни на Голяма Богородица. И тази година курбана бе приготвени под ръководството на църковното настоятелство при Храм „Св. Великомъченик Георги” с участието на млади хора от Белица, както повелява традицията. Местният свещеник Николай Попов и отец Данаил от Якоруда отслужиха Света литургия и осветиха курбана , който бе раздаден на всички хора намиращи се в . м. Богородица, където от векове е издигнат параклис на Божията Майка.

В традиционната културна програма участие взеха Ансамбълът за народни песни при читалище „Георги Тодоров 1885“ – Белица.

Добавени коментари

Алиш публикува:
15 Август 2019 | 20:43
Радославчо от Бабяк яде ли от курбана и занесе ли на Саня?

Добавете Вашия коментар

TOP