8 храни в черния списък на продукти в България

18 Август 2019 | 14:41
5 коментара
Любопитно
Никой производител няма да ви каже цялата истина за това, което ядете. Няма да разберете какво има в него и колко химикали поглъщате с всяка порция от храната, която слагате на трапезата си. 

Индустрията иска да вярвате в това, че се храните с екологично чисти продукти на ниска цена, с истинско месо за жълти стотинки и мляко от животни, гледани от бабите и дядовците ни по родопските села. 
 
Истината е, че почти няма храна, която да не съдържа химикали, подобрители и куп други неща, които не бихте искали да попадат в организма ви.
 
Време е да си отворим очите и да спрем да се заблуждаваме.
 
Представяме ви черния списък на най-вредните храни в България.

1. Кренвирши - съдържат всичко друго, но не и месо
Когато ядете кренвирши, на практира сервирате в чинията си добре замаскирани животински остатъци - от кости до остатъчни органи и мазнина. Всички колбаси с цена на килограм под 10 лева също влизат в тази категория. За да ви е вкусно в тях се слагат различни видове овкусители и оцветители, които бавно тровят организма ви. Пастетът също спада към тази категория, пише Iwoman.bg.
 
2. Колбаси, пушени меса, риба - канцерогенни
Пушените меса съдържат нитрити, които в организма ни се превръщат в нитрозамини -  вреда за здравето ни, от която трудно можем да се избавим.
 
3. Безалкохолни напитки - течната отрова
Излишните килограми са най-малкото, с което може да ви навредят всички видове безалкохолни напитки. Една от най-трайните последици след прекомерната им консумация е гастритът. Безалкохолните съдържат огромен процент изкуствени подсладители. Натуралните сокове са по-малката вреда, но със сигурност не за подценяване.
 
4. Маргарин
Най-вредната съставка на маргарина е хидрогенираното растително масло, което полепва по вътрешностите на стомаха и червата. Отделените водородни молекули са силно канцерогенни.

5. Сладкиши - шоколади, вафли, бисквитки и други подобни
Ключовата дума тук е ЗАХАР и всички трицифрени числа с буквата Е пред тях. Всеки знае вредата от захарта, но малцина могат да откажат сладкото.

6. Чипс - сол, мазнина и калории
Чипсът е една от най-вредните храни, които са голям виновник за затлъстяването в САЩ, а вече и у нас. 100 гр. задушени картофи съдържат средно 70 калории, а 100 гр. чипс - 550 калории. Избирайте умно.

7. Разтворими напитки - 100% изкуствени съставки на добра цена
Всички разтворими степчета, бульони, чайове, кремчета и пудинги - всичко това е абсолютно изкуствено.

8. Бързите закуски - знаем си за тях
Знаем, но не правим нищо по въпроса, за да се ограничим от пиците и сандвичите, дебнещи от всеки ъгъл.
 
ЗАПОМНЕТЕ! Докато има търсене, ще има и предлагане на подобни храни.

Добавени коментари

28 публикува:
20 Август 2019 | 09:13
Остава да ядем двадесет годишно замразено от Европа! Нали това искат НАШИТЕ УПРАВНИЦИ? УНИЩОЖИХМЕ КОКОШКИ, ОВЦЕ, КОЗИ, ДОЙДЕ РЕД И НА СРЕД ЛЯТО ДА КОЛИМ ПРАСЕТА! Е, как ще я караш Българино? СЪБУДИ СЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!
Не така публикува:
20 Август 2019 | 07:21
Виновни сме самите ние !Братя , НЕ КУПУВАЙТЕ !
ПОХВАЛА публикува:
20 Август 2019 | 07:17
Благодарим Ви Медия! Тази статия нека бъде всеки ден пред читателя!Дано ни дойде акъла...
ЗАПОМНИХМЕ!!! публикува:
20 Август 2019 | 07:11
Мили млади хора, преди тридесет и повече години имаше КОНТРОЛ, всичко беше от естествени продукти и се разваляше на втория ден, сега годността е повече от година!Да се замислим е време ...! Направете нещо за вашите деца , да не ги тровят ...
Gladen sam публикува:
18 Август 2019 | 22:23
А какво остава да ядем???

Добавете Вашия коментар

TOP