8-годишно дете е убито с пушка. Има задържан по случая

09 Януари 2021 | 13:39
0 коментара
Общество

Имаме задържан по случая с починалото дете в Мездра, това е бащата на другото дете. Това каза директорът на ОДМВР - Враца Старши комисар Янко Янколов на брифинг по повод починалото 8-годишно дете, предаде Агенция „Фокус“.

 

„Първо искам да изкажа съболезнования на опечаленото семейство. Малко след 17.00 часа вчера е получен сигнал в РУ – Мездра от дежурния в Спешна помощ в Мездра за докарано дете без жизнени функции. Предприети са незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия“, заяви той.

„Докладвано е на административния прокурор на Окръжната прокуратура Тодор Сираков и предприехме действия по случая. Имаме задържан. Това е бащата на другото дете. Пушката е негова. Работим по всички възможни версии“, допълни Сираков.

Две са основните версии, по които се работи за смъртта на детето в Мездра, каза административният ръководител на Окръжната прокуратура - Враца.

 

„По случая има образувано досъдебно производство. То е по чл. 338 ал.3 от НК. Две са основните версии, по които се работи - за причинена смърт от огнестрелно оръжие и евентуално причинена смърт от пиратка.

 

В момента тече аутопсия на детето. Ще бъдат назначени необходимите експертизи, които са няколко на брой и след като получим заключението им, ще имаме точен отговор за причината за смъртта“, заяви Сираков.

„Снощи беше направен оглед на местопроизшествието и са проведени разпити. Днес се прави аутопсията и ще бъдат предприети всички останали действия по разследването. Разследването е на специален надзор от Окръжна прокуратура - Враца и Апелативна прокуратура - София и ще бъдат следени всички действия във връзка с разследването“, допълни той.

 

Освен версия за смърт след игра с пиротехническо средство, прокурор Владимир Сираков каза, че се работи по версия за огнестрелно оръжие, което е законно притежавано, но не е държано по надлежния ред. Става ясно, че е арестуван бащата на съседското дете, с което починалото момче вчера е играл цял следобед. Ще се назначат медицински експертизи. Засега още не е ясно коя от двете версии е реалната, но везните като че ли повече клонят към пушка, която е държана по ненагледния ред.

 

Близки на детето споделиха пред Нова тв, че детето отишли при приятелчето си, което го поканило у тях. Изведнъж комшийката дошла и извикала: "Излезте, защото детето лежи на земята в локва кръв". Родителите на 8-г. дете хукнали, а приятелчето му избягало вътре, когато видяло майката и бащата на починалия си авер.

 

Родителите взели детето и го откарали в Бърза помощ. Извършен е и оглед в дома, на семейството на приятелчето на загиналото дете. От прокуратурата заявиха, че според тях инцидентът е станал именно там, а не на улицата, където е открито тялото.

Добавете Вашия коментар

TOP