76-годишна българска мадам върти публичен дом в Белгия

21 Юли 2017 | 00:11
0 коментара
Общество

Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група, занимавала се с трафик на хора с цел сексуална експлоатация.

Операцията е реализирана на 18 юли на територията на Силистра и е във връзка с международна полицейска операция в изпълнение на Молба за правна помощ от Кралство Белгия и водено там наказателното производство срещу организирана престъпна група от български граждани за извършени от тях престъпления, свързани с трафик на хора с цел сексуална експлоатация и пране на пари.

Установена е лидерката на групата – 76-годишната

С.Й., както и петима нейни помагачи. Изяснено е, че повече от 15 години дамата е пребивавала в Белгия и е стопанисвала публичен дом в Брюксел.

Източник: МВР

Претърсени са пет адреса на територията на Силистренска област. Оттам са иззети документи, в това число и нотариални актове, вносни бележки, извлечения от банкови сметки, банкови преводи, над 164 000 евро и близо 600 лева, мобилни телефони, лаптоп, канабис и други вещи и предмети, съотносими към предмета на разследване.

Установени и са разпитани двама свидетели и две жертви на престъпната схема.

С постановление на прокуратурата мярката за задържане на С.Й. и нейната сътрудничка С.З. на 49 години е удължена до 72 часа.

Предстои да бъдат гледани мерките им.

източник: Vesti.bg

Добавете Вашия коментар

TOP