75-г. софиянка вдига 15 луксозни къщи в Разлог срещу голф игрището

15 Юни 2020 | 18:15
1 коментара
Бизнес

75-годишна бизнесдама от София започва строителство на поредния ваканционен мегакомплекс в Разлог. Мария Ставрева Стаменова, която е съдружник със 195 000 лв. в “РТА Консултинг” ООД, планира издигането на 15 къщи в известната разложка местност Кукурево, намираща се на 5 км от град Разлог и 10 км от град Банско, точно срещу централния вход на hолф комплекса.

Къщите ще са със зона „Ден”, включваща дневна, кухня, веранда, килер и тоалетна, и зона „Нощ” с 2 спални с бани и санитарни възли към тях. Всяка от тях ще е със застроена площ от 150 кв.м, от дърво и камък, а като предназначение инвеститорът е посочил „за собствено обитаване и продажба”.

Новото ваканционно селище ще е върху 6 дка земя, собственост на фирмата, от които застроени ще са 2,3 дка, а останалите 3,7 дка ще бъдат зелени площи, алеи и паркоместа.

Във фирмата родената през 1945 г. М. Стаменова е съдружник с “Комфорт резортс” ЕООД, но фирмата участва в общия капитал само със 135 000 лв. Общият фирмен капитал всъщност са имоти в столичните кв. „Драгалевци” и район „Витоша”.
“РТА Консултинг” ООД всъщност е основана през 2009 г. като дъщерна на „Пирин резиденс” ООД – чacт oт гoлямa инвecтитopcĸa гpyпa, yчpeдeнa в нaчaлoтo нa 2005 г.c цeл инвecтиpaнe нa пaзapa нa нeдвижими имoти в Бългapия, която през 2008 г. откри в същата местност Кукурево лyĸcoзен вaĸaнциoнeн ĸoмплeĸc със същото име. Двете ваканционни селища ще бъдат съседни.

Местността Кукурево е една от най-презастроените с хотели в Разлог, много от които, като хотелът на „Комфорт резортс”, са обявени на публична продан. Тук е и недостроеният хотел със 111 апартамента, който преди години бе продаден на търг от НАП – Пловдив заради невъзможността на предишния собственик да погасява задълженията си от данъци и осигуровки към бюджета. Сградата, чийто строеж е замразен от 2008 г., бе планирана от новия й собственик да се превърне в дом за възрастни хора, но такъв още няма.

В Кукурево, от другата страна на бъдещия ваканционен комплекс, е и огромната дупка, която трябваше да представлява апартаментният комплекс на Kendar Global Properties. Фирмата е на адвоката Майкъл Лин, който се оказа ирландски измамник, успял да разпродаде главно на англичани и на свои сънародници десетки имоти в Бояна, Шкорпиловци и Разлог във времето, когато бе издирван от Интерпол заради банкови измами в родината му. Впоследствие се оказа, че ирландецът е събрал милиони от кандидати за луксозни апартаменти в Разлог, но вместо да започне строителство, през 2009 г. той се изнесе от страната ни, сега се предполага, че живее в Бразилия./струма/

Добавени коментари

Сър Пичук публикува:
16 Юни 2020 | 11:10
Тази дъртофелница що не си седи на памперса? Ясно е, че е подставено лице на някой дебеловрат и с 2 пръста чело!

Добавете Вашия коментар

TOP