72,5 млн. лв. е макро рамката на бюджета на Община Благоевград за 2019 година

10 Януари 2019 | 17:54
0 коментара
Бизнес

72,5 млн. лв. е макро рамката на бюджета на Община Благоевград за 2019 година. Това стана ясно по време на обществено обсъждане на проекта за бюджет и инвестиционна програма, предаде  „Фокус“ – Пирин. 

Представянето бе направено от зам.-кметът по икономическите въпроси Иво Николов.

На събитието присъстваха още кметът д-р Атанас Камбитов и заместник-кметовете на Община Благоевград: Зорница Кралева, инж. Емилия Тунева и Христина Шопова.

В общественото обсъждане участват още председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков, общински съветници и граждани.

Зам.–кметът Иво Николов добави, че за Община Благоевград са планирани от Централния бюджет 2,9 млн. лева изравнителна субсидия, 291 хил.лева за зимно поддържане и снегопочистване и 1,2 млн.лева за целева субсидия за капиталови разходи. „Очакваните неданъчни приходи за 2019 година са в размер на 12,3 млн.лева, а от данъци 10,5 млн. лв.”, каза още Николов. Той добави, че основен приоритет за общината ще бъде запазването на ниските ставки на данъците и повишаване на събираемостта.

В проекта е заложена мярка за увеличение с 10% на средствата за заплати и осигурителни вноски от 2019 г., с което ще се осигури възможност за увеличаване на индивидуалните основни месечни заплати на заетите във всички звена на бюджетна издръжка, въз основа на заеманата длъжност и оценките за постигнатите резултати.

Добавете Вашия коментар

TOP