6170 неврокопчани в петиция до кмета Вл. Москов и Б. Борисов обявяват подкрепа за напускащите 14 лекари

03 Април 2020 | 09:40
2 коментара
Общество

6171 жители на община Гоце Делчев участват в подписката, която бе връчена на кмета Владимир Москов, с копия до председателя на Общинския съвет Димитър Балтаджиев и премиера на България Бойко Борисов. Подписката е наречена „Петиция” и е в подкрепа на напускащите на 5 април работа 14 лекари в МБАЛ „Ив. Скендеров” – Гоце Делчев.

Както подробно съобщихме, лекарите си заминават заради невъзможност да работят с управителя д-р Вл. Улевинов, който е начело на болницата от миналата година.

„Ние, обществеността, държим местните специалисти да ни диагностицират и лекуват, както и да останат да работят в единствената болница, която обслужва население от около 70 000 души”, се казва в петицията. Молбата на подписалите я към Москов, който е принципал на здравното заведение, е да вземе решение, с което да гарантира качествена и всеобхватна медицинска помощ.

Напускащите лекари са категорични, че ще останат на работа единствено ако д-р Улевинов бъде сменен.

Според самия управител обаче груповото им напускане е дълбоко замислен акт от група колеги, които искали да бойкотират програмата му за стабилизиране на болницата.

Напрежението в гоцеделчевската МБАЛ ескалира особено след вчерашна среща между Улевинов и началника на ОАРИЛ д-р Милан Първанов, на която двамата се скарали люто и Първанов обявил, че няма намерение да чака 10 април, когато изтича предизвестието му за напускане, и си тръгва веднага. Излизането му от болницата е повече от критично в настоящия момент, когато всички реанимации в страната броят трескаво анестезиолозите си, които единствени могат да работят със задължителните при усложнение на болни от коронавирус респиратори. Това наложи 12 общински съветници вчера да депозират при председателя на ОбС Д. Балтаджиев искане за спешна сесия – в петък или най-късно в събота, с дневен ред от 1 точка – освобождаването на управителя д-р Улевинов и назначаване на временно изпълняващи длъжността му.

Според Ангел Гераксиев, който е един от вносителите на искането, сесията може да се проведе в читалището или Културния дом, където има достатъчно места, та той и колегите му да седнат през стол и да спазят ограниченията от 1,5 метра между двама души.в.Струма

Добавени коментари

Непонятно! публикува:
03 Април 2020 | 12:25
Как е възможно 14 човека да показват "недъзите" на един и правият да е точно той?! Значи ли че 14 са прави,ама се чува един,някой си друг,който е истинската причина за ситуацията?! А той се е спишел като бълха в гащи и ни лук ял,ни лук мирисал! Неврокопчани,с вас сме,горе главите и никаква отстъпка!
GERB публикува:
03 Април 2020 | 11:13
москов ти какво си мислиш че това ще продължава ли всичко си има начало и край и винаги отнекъде се започва

Добавете Вашия коментар

TOP