60-годишен мъж почина в Център за временно настаняване в Благоевград

16 Август 2017 | 15:18
0 коментара
Общество

 

Служители от Центъра за временно настаняване в Благоевград откриха трупът на 60 – годишният Иван Илиев, съобщиха от ОД на МВР в града.

По данни на полицията, вчера около 12.05 часа във Второ Районно управление „Полиция” – Благоевград е получен сигнал за починал 60-годишен мъж от Благоевград, настанен в Център за временно настаняване в града.

Незабавно е назначена съдебно-медицинска експертиза за установяване на причините за смъртта на лицето. За случая е уведомена и ОП -Благоевград. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Според запознати, до трагичната смърт на Иван Илиев се стигнало, след като той бил нападнат и зверски пребит още на 13 август от група роми в района на Механотехникума в Благоевград. Те му потърсили цигара, но Иван не им дал, мъжете го съборили на земята и започнали да го бият и ритат.

Въпреки нанесения жесток побой, той обаче все някак си успял да стигне до Спешен център в Благоевград, където разказал подробно какво му се е случило. Според заключението на лекарите обаче, нараняванията му не били животозастрашаващи и е освободен. Той се прибрал до приюта за бездомни, където за съжаление обаче вчера бил открит мъртъв.

Извършителите на престъплението се издирват. Назначена е експертиза, която да установи причините за смъртта на мъжа, настъпила три дни след уличния побой.

За коментар по случая, репортер на Pirinsco.com потърси и становището на Община Благоевград. 

От там уточниха, че починалото лице, е регистрирано като потребител на Центъра за временно настаняване, след извършен преглед от лекари от Спешен медицински център на 14.08.2017 г.

Служители от Дирекция „Социално подпомагане“ са предприели мерки за настаняване на Иван Илиев, след като е установено, че лицето няма дом, или близки роднини при които да бъде настанено.

 

 

 

 

Добавете Вашия коментар

TOP