6 коли изгоряха в заложна къща на легендарен крими герой, свързан с отвличане и опит за убийство

21 Юли 2018 | 09:20
0 коментара
Криминално

Шест луксозни коли, оставени в заложната къща на Иво Пифа в столичния квартал „Люлин“, са били подпалени в големия пожар срещу петък. 

Возилата се намирали на платен и охраняем паркинг в седма част на квартала, а пламъците от тях се прехвърлили на още 6 съседни автомобила, пише в. „Телеграф“.

Колите лумнали минути след полунощ. Предположението е, че извършителят е прескочил оградата на паркинга, полял ги е с бензин и е драснал клечката.

Паркингът, който е собственост на арабин, има физическа охрана, а пазачът стои в бутка на входа. Разказал обаче, че не е видял никой дас минава покрай него. Засега криминалистите отхвърлят версията да е използван коктейл „Молотов“, защото при него е малко вероятно да бъдат подпалени и шестте коли едновременно.

Сред изгорените до основи возила са „Порше Кайен“, три мерцедеса от моделите Е и Ц клас, БМВ, „Ягуар“ „Фолксваген Голф“ и „Пежо 206“. По оперативни данни истинският собственик на заложната къща, в която са запалените автомобилите, е Иво Пифа.

Името му се свърза с отвличане и опит за убийство, но бизнесменът е неосъждан. От МВР съобщиха, че собственикът на заложната къща има само административна глоба.  Хората от квартала разказаха, че освен заложната къща в района на блок 750 Пифа има и гумаджийница.

Припомняме, че около Ивайло Пифа се зашумя през 2010 г., когато Любомир Божилов сподели, че баща му е отвлечен, а после и убит от Пифа.

Малко след това братът на Любо е отвлечен, а семейството му платило 100 000 евро откуп. Основната версия на полицията са неуредени финансови отношения. „смятаме, че той или е дължал пари, или някои от длъжниците му са били притиснати да плащат, тъй като повечето заложни къщи се занимават и с лихварство“, допуснаха източници от разследването. Собственикът на платения паркинг отказа всякакъв коментар като дори отричаше палежът да е станал в неговия обект.

„Напуснете веднага, коли не мой, търсете собственика, ако знаете кой е“, каза единствено чужденецът. Зам.-директорът на СДВР Антон Златанов обясни вчера следобед, че разследващите има насоки, като в момента се събира информация по случая.

„Колите са заложени на доста по-ниска стойност от пазарната им цена, защото, знаете, в заложните къщи вещите се изкупуват по-евтино“,  посочи още Златанов.

БЛИЦ

Добавете Вашия коментар

TOP