5000 студенти заминават на бригада в САЩ

15 Февруари 2020 | 18:29
0 коментара
Общество

Американският посланик Херо Мустафа връчи визите на първите студенти, одобрени за бригада в САЩ по Програмата за работа и пътуване в САЩ на церемония, отбелязала началото на кампанията.

Тази година възможност да прелетят Океана ще имат 5000 български студенти.

"Това е една отлична възможност за студентите да посетят САЩ, да имат възможност да упражнят и усъвършенстват своите езикови умения на английски език, да опознаят културата на Америка и, разбира се, не на последно по значение място да припечелят малко допълнителни средства, които след това да използват по време на по-нататъшното си следване в България”, каза Херо Мустафа.

Тя припомни, че лятната програма за пътувания и работа в САЩ започна през 2000 година, като над 100 000 са студентите, които са имали възможност да пътуват до Америка досега.

Посланик Мустафа сподели, че откакто е в България, е имала възможност да се запознае с български студенти, които вече са пътували по програмата.

„За тях това е изключително важен опит, променя живота им така, както беше и с мен, тъй като аз когато следвах, съм пътувала два пъти в Еквадор и в Йордания. Беше наистина много важен момент от живота ми, който оформи впечатленията ми за развитие по-нататък. Пожелавам същия успех на тези студенти, които ще пътуват по нашата програма и пожелавам наистина да се промени животът им”, заяви посланикът преди да връчи визите на трима млади българи.

Добавете Вашия коментар

TOP