5% ръст на туристите в Банско

09 Октомври 2019 | 14:00
4 коментара
Бизнес

5% ръст на туристите отчитат в община Банско през летния сезон тази година спрямо предходната 2018-та. Това сочи справка за периода за месеците май-август, информира БНТ.

По официални данни, подадени от хотелиерите, над 170 хил. туристи са посетили курортния град това лято.

Най-много туристи са предпочели Банско през отпускарския месец август, когато в града се проведоха две големи културни музикални събития – Международния Джаз фестивал и Оперния фест.

Основно българи и македонци са избрали да почиват в Банско това лято, като се отчита ръст и на румънските туристи. Търговци също се похвалиха със силен летен сезон.

Част от търговските обекти по главната улица на Банско останаха затворени през летните месеци, като се очаква отново да отворят врати в средата на месец декември, когато ще започне и активния зимен сезон.

Добавени коментари

Щот ВИ пука на вас от НАС! публикува:
10 Октомври 2019 | 08:55
ПУКА ви,пука-а-а!И то много ви пука,та чак сте се насрали! На вас ви пука и от Кадев,и от Думанов чак!Като се разпилеете след изборите не се знае къде ще ви търсим "пиленца на батко"!Дано вече никога и никой не се хваща ни на малкия,ни на големия пръст на Иконом Монтофонов с тия водни цикли и къщи с златни бидета и с всичко сторено от него!
Щот не ми пука за вас публикува:
09 Октомври 2019 | 19:58
Баненски, Въчкова, Колчагов, не можете да стъпите на малкия пръст на Жоро Икономов! Малки сте още, а чакате автобуса на спирката самички, безащитни! Жалко, автобуса ще ви подмине, и аз и Жоро ще сме на него. Вие - отзад, ще дишате прахта. Не си мислете че вашите тролчета ще изплашат Венета Тенева, до сега е оцеляла тя, и ще оцелее! Не съм решила, не съм ви смачкала, палячовци малки! Да ви имам изборната стратегия да ви имам, страхливци и селяндури! Смех!!! Малко по малко да разбирахте от изкуството на Моне, на Вивалди и на други големи имена като тях, нямаше да се излагате така!!!
Сарошин Ангелов публикува:
09 Октомври 2019 | 15:55
Хотело у дома фалира отдавна!След некой ден сме безработни с теневата джибра,ама тя лапна бая парици , а я лапнашь само шишето с водката и на монтофонецо куро!
Не 5,а 10% публикува:
09 Октомври 2019 | 14:47
Наистина има повишение на интереса към Банско.Особено откак бившият кмет Икономов си построи "къщичка" потокът не спира.Всеки иска да види златните бидета.

Добавете Вашия коментар

TOP