5 причини да изберете СПА почивка през лятото

30 Юни 2020 | 11:35
0 коментара
Любопитно

Съвсем скоро настъпи астрономическото лято и въпреки усложнената обстановка, немалко хора започват планирането на лятната ваканция. Един от големите въпроси, който стои пред нас в разгара на топлото време, е къде да отидем на почивка - на море или на планина. Това е вечната дилема. Затова в тази статия ще потърсим какви са ползите от това да отидете на СПА почивка през лятото, които обобщаваме в 5 убедителни причини. Вижте кои са те:

  1. Избягайте от летните жеги

През летния сезон, температурите в града могат да станат доста високи. Жегите уморяват и дори могат да бъдат опасни за здравето ви. Затова специалистите са категорични, че трябва да избягвате да излизате навън в най-топлите часове. Морските курорти също не правят изключение, но там поне имате възможност да се охладите в морето. Ако изберете СПА почивка в някой планински курорт, ще се насладите на прохладно време, подходящо за разходка, излежаване край басейна и пълна релаксация.

  1. Без тълпи от туристи

Планинските курорти са идеален избор за СПА почивка. Още по-хубавото е, че през лятото те не са толкова пренаселени с туристи, за разлика от Черноморието. Там ще имате възможността да се насладите на спокойствие и тишина, а не да се блъскате между големи тълпи от туристи. Приятната атмосфера, в крайна сметка, е повече от необходимо условие, за да може да презаредите с енергия и да се отдадете на качествена почивка, далеч от стреса и шума на големия град. Допълнителна полза е, че може да намерите и по-бюджетни цени за почивка извън активния сезон в планинските курорти.

  1. Може да изберете от много дестинации

Големият избор на дестинации е още едно от предимствата на СПА ваканциите. Много курорти у нас са се насочили именно към предоставяне на релакс и уелнес процедури за своите посетители. Ако се чудите къде да отидете, може да изберете СПА почивка в Банско, Велинград, Добринище и т.н. Всяко от тези места ще ви впечатли с хубава природа и много възможности да посетите забележителности, които се намират наблизо.

  1. Съчетайте приятното с полезното

Спа почивките ви дават невероятната възможност да съчетаете приятното с полезното. Различните процедури като масажи, маски за лице, сауна и т.н. ще помогнат на тялото ви да се отърве от стреса и да си отпочине заслужено. Освен това обаче, може да се отдадете и на а

ктивности като плуване или еко туризъм до интересни дестинации, които не сте посещавали. Според едно изследване на харвардски учени, движението е много важно за тялото, дори по време на почивка. След тренировка или дълга разходка, в тялото ви се отделя голямо количество от т.нар “хормон на щастието”. Така че, защо да не съчетаете приятното и полезното?

  1. Отделяте време да поглезите себе си

Понякога в забързаното всекидневие, балансирайки между работата, децата и социалния живот, е трудно да намерите достатъчно време за себе си. СПА почивка е повече от идеален вариант, да се погрижите за тялото и ума си. Различните процедури, от които може да избирате, ще ободрят тялото ви, ще помогнат на кожата ви да изглежда по-сияйна и гладка, а също така ще забравите за напрягащите задачи. Това е време, което да отделите само за себе си. Може да се запасите с хубава книга, да изключите социалните мрежи и да се детоксикирате от безсмислените постове, които виждате ежедневно във фийда си с новини.

Това са само няколко причини, заради които си заслужава още сега да изберете лятна ваканция в някой хубав СПА хотел. А вие резервирахте ли вече своята почивка?

Добавете Вашия коментар

TOP