5 нови заразени с коронавирус в Благоевград, днес починаха трима болни в Благоевград, Кюстендил и София

28 Март 2020 | 19:12
0 коментара
Общество

Шест са смъртните случаи от коронавирус у нас, съобщи шефът на националния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Информацията за шестия случай - от Кюстендил, дойде по време на редовния брифинг на щаба, който вече се провежда в сградата на Министерския съвет. По-рано през деня бе съобщено, че е починал 55-годишен заразен с Ковид-19 от Разлог.

 

На брифинга бе съобщено за още двама оздравели и изписани пациенти с коронавирус. Единият от тях е бил настанен в "Пирогов", а другият - във ВМА. 
 

"18 нови души са потвърдени с коронавирус, като има 5 нови случая в Благоевград, в София са 8, в Шумен има нови двама. 122 от заболелите са настанени в болници, 8 от тях са интубирани. В София в болница са 59 човека, от които 6 са интубирани", съобщи на редовния следобеден брифинг ген. Венцислав Мутафчийски, цитиран от БГНЕС.

 

Ген.-майор Мутафчийски бе категоричен, че страната ни все още не е достигнала нито платото, нито пика на заразата. И изрази мнение, че вероятно наложената карантина и мерките за борба с COVID-19 дават резултат. Ген.-майор Мутафчийски обаче предупреди, че ако хората продължават да се разхождат по улиците без причина, вероятно България ще има съдбата на най-засегнатите от вируса страни като Италия и Испания.

Сутринта ген. Мутафчийски съобщи за общо 313 заразени у нас, като от вчера сутрин до днес сутринта бяха регистрирани 37 нови случая.

Добавете Вашия коментар

TOP