5 храни, които ще ви помогнат да спрете да пушите

12 Август 2019 | 12:17
0 коментара
Любопитно

Колко е трудно да оставите цигарите, знае всеки страстен пушач. Въпреки това би било добре не само заради здравето и състоянието на портфейла ви, да се откажете от този ужасен навик. 

Ето какво може да ви помогне в това! Вярвате или не тайната на успеха се крие в това, което ядете!

 Портокали

Този плод е пълен с витамин С, вещество което увеличава броя на белите кръвни телца. Яденето на портокали помага на организма в борбата срещу токсичните вещества, които са се събрали в организма.

За мнозина извинението е, че не оставят цигарите от страх да не надебелеят. Въпреки това, портокалите ускоряват метаболизма, а с това предотвратяват отлагането на нежеланите килограми. Също така те намаляват стреса, а витамините във всеки портокал са отлични и за възстановяване на кожата. 

Киви

Пушенето понижава нивото на витамините А, С и Е в човешкото тяло. Затова е важно да ги допълни.Повярвайте ни няма по-добър антиоксидант, който ще ви помогне да възстановите баланса на белите дробове и останалите органи, дори и ако сте били най- страстния пушач! 

ВОДА

Цигарите водят нашия организъм до дехидратация. Затова е важно да обновите изгубените течности. Ако се борим срещу зависимостта, ви препоръчваме да пиете осем до десет чаши вода на ден. Когато и да поискате да пушите цигара, вземете пийнете няколко глътки вода. Също така тази течност значително по-бързо ще прочисти тялото от никотин, катран и други токсини.

Спанак

Изследванията показват, че пушачите имат по-ниски запаси на фолиева киселина от непушачите.Витамин Б9 е ключов за подържането на мускулите, нервите и здравето на мозъка. Тези вещества, но и ключови минерали има най-много в любимия зеленчук на Попай. 

Моркови

Морковите са отличен избор за отбиване от тютюнопушенето, особено ако пийте сок ​​богат на витамини, особено бета-каротин. Също така, изследванията показват, че на мнозина точно яденето на моркови помага да спрат цигарите веднъж завинаги. 

Добавете Вашия коментар

TOP