48-годишна румънка пострада при катастрофа между Фолксваген и „Форд” в Кресненското дефиле

07 Септември 2018 | 23:33
0 коментара
Общество

Фолксваген удари „Форд” в Кресненското дефиле, леко пострада румънка Фолксваген „Поло” навлезе в насрещната лента и се блъсна в задната част на „Форд” с румънска регистрация на ГП Е-79 в Кресненското дефиле. Леко е пострадала румънска гражданка.

Пътният инцидент стана към 18.10 ч. на входа на бензиностанцията в дефилето. Младеж, управляващ фолксвагена, движещ се от Симитли към Кресна на прав участък вижда, че червен автомобил намалява пред него, за да завие наляво към бензиностанцията. Водачът на „Поло”-то натиска спирачки, но автомобилът поднася е навлиза в насрещната лента. В това време откъм Кресна, в посока Симитли се движи „Форд” с румънска регистрация. За да избегне удара с навлезлия в лентата и на движение „Фолксваген”, румънската водачка отбива към отбивката за навлизане в намиращата се в дясно от пътя бензиностанция. Въпреки това фолксвагенът удря с предната си част задницата част на форда. Според водачът на фолксвагена завиващото наляво „Рено-Клио” влиза в бензиностанцията, зарежда и продължава пътя си, без да се поинтересува какво става с предизвиканата от него катастрофа, въпреки че в автомобила му няма удар. На това място левия завой е забранен, тъй като линията от ляво му е непрекъсната. Изпреварването е разрешено само за движещите се в посока Симитли.

Версията на водача за „червения” автомобил се изяснява от полицията. С линейка на ФСМП-Симитли пострадалата 48-годишна румънка, която е пътник в автомобила, е транспортирана за МБАЛ-Благоевград със съмнения за фрактура на ръката. Движението не е спирано, тъй като ударът е станал на входа на бензиностанцията. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP