42-ма ученици са под карантина заради единайсетокласник с Covid-19

17 Септември 2020 | 13:22
0 коментара
Общество

42-ма ученици от Езиковата гимназия "Ромен Ролан" в Стара Загора са поставени под карантина от днес, след като вчера единайсетокласник от гимназията е дал положителна проба за коронавирус.

Ученикът е в добро здравословно състояние няма и не е имал никакви симптоми. Семейството му е пожелало да се тества, благодарение, на което е станало ясно, че е носител на вируса, обясни пред БНР директорът на старозагорската гимназия Теодора Николова.

"Факт е, че той вече е бил на училище през целия ден и в контакт с целия си клас", посочи Николова.

За 14 дни под карантина от днес е целият клас плюс 16 деца, контактни в смесените профилирани часове.

"Очакваме РЗИ и съответните органи да връчат документите на семействата. Късно снощи сме предупредили. В такъв случай училището организира обучение в електронна среда от разстояние", заяви директорът на старозагорската гимназия

Веднага са взети мерки за дезинфекция. Останалите класове ще учат нормално. Учителите няма да бъдат поставени под карантина.

В Математическата гимназия в Русе още на втория учебен ден се наложи да се карантинира цяла паралелка заради 16-годишен ученик, който даде положителен тест за коронавирус. Под карантина е и ученичка от девети клас, която е била контактна с момчето. Нейният клас засега не е под карантина. Директорката на гимназията Галина Бобева обясни, че след тържественото откриване на учебната година, след прибиране в къщи, един от учениците се е почуствал неразположен и е дал положителна проба за коронавирус.

"Още вчера сутринта от РЗИ получихме предписание и бяха карантинирани всички ученици от неговата паралелка", обясни Бобева.

По думите й паралелката преминава на обучение в електронна среда, а всички останали продължават по алгоритъма с присъствената форма, при спазване на всички противоепидемични мерки. Класният ръководител на този клас е дал отрицателна проба на теста за коронавирус, на другите учители не се налага тестване.

Добавете Вашия коментар

TOP