40 хиляди се събраха в парк „Македония“ по време на първата вечер на „Francofolies. Благоевград

22 Юни 2019 | 14:03
1 коментара
Култура

Близо 40 хиляди ценители на музиката се стекоха в парк „Македония“, за да чуят и видят любимите си изпълнители, гости на тазгодишното издание на фестивала “Francofolies. Благоевград“.

Меломани от различни точки на света станаха част на единствения по рода си мащабен концерт на Балканите. Многобройната публика  беше поздравена от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

„Благодаря Ви, че сте тук, страхотни сте! Благодаря на изпълнителите, уникални са! Огромно благодаря на нашите френски партньори и приятели.

И поменете едно – всичко хубаво започва от Благоевград!“, каза в част от приветствието си кметът Камбитов.

Жерар Пон, който всяка година пристига в Благоевград за фестивала, също поздрави многохилядната публика  парк „Македония“.

„Това е най-добрият фестивал на света. За мен е чест да празнувам петата годишнина с Вас.

В Ла Рошел е 35-та годишнина. 

И се надявам за 35-та годишнина на “Francofolies.Благоевград“ да бъдем отново заедно, и да бъдем със същия кмет“, каза Жерар Пон.

Музикалната програма на фестивала „Francofolies” е изключително силна и тази година. В нея отлично се открояват любими звезди от световната музикална сцена.

Американската изпълнителка с италиански корени и ангелски глас LP буквално успя да разтърси публиката. Тя предложи на своите фенове уникално изживяване.

LP има пет студийни албума зад гърба си, а турнето й с последния от тях, който излезе през 2018 - Heart To Mouth, включва участия в Америка и Европа. В първата вечер на фестивала излезе и хитовият молдовски изпълнител Dan Balan.

Той е автор на песни, продуцент и бивш солист на групата O-Zone, която престава да съществува през 2005 година и Дан Балан започва самостоятелна кариера. Номиниран е за множество европейски награди.

Фурор предизвика сред публиката предизвика и френската електро-суинг банда „Caravan Palace“. През втората фестивална вечер меломаните ги очакват невероятни емоции с Kottarashky, Morandi , Kendji Girac.

И тази година Община Благоевград се е погрижила за комфорта на жителите и гостите си по време на фестивала. Предвид пълната хотелска база е осигурено място за палатки в парк „Бачиново“. 

На място вече има разположени десетки такива.

Отделно от това всеки може да получи информация, относно събитията, забележителности, възможни места за нощувки в Културно-туристическия информационен център. Създадена е организация на движение по улиците, с цел по-лесно придвижване на туристите. И тази година, мерките за сигурност са изключително сериозни.

В Благоевград се провежда и Младежки модул, в който участват ученици от различни страни. Има и подготвена богата съпътстваща програма.

На различни места в града, жителите и гостите могат да опитат характерни френски ястия и напитки. Втората музикална вечер на фестивала „Франкофоли“ започва в 20.00 часа в парк „Македония“

Изданието на „Francofolies“ в Благоевград е под лиценза на най- големия световен фестивал за съвременна франкофонска музика Les Francofolies

Добавени коментари

gocho публикува:
22 Юни 2019 | 20:28
Misla 4e imache okolo 140000 ne 40hiladi.

Добавете Вашия коментар

TOP