4 съвета как да си върнеш бившия

06 Септември 2018 | 17:19
0 коментара
Любопитно

С някои пропуски в живота ни се налага да се примирим, но други неща можем да променим. 

Например да си върнем бившия, ако сме разбрали, че раздялата ни е била ужасна грешка. Карълайн Коул, коуч по любовни връзки, предлага няколко начина да се направи това.

Ако някога след раздяла сте се чувствали сигурни, че сте взели погрешното решение, сигурно сте се замисляли и как да си върнете бившия. Ако сте се разделили заради емоционален, психологически или физически тормоз, зарежете тази идея. Но ако не ви дава покой мисълта, че сте изгубили сродната си душа или че не сте се справили подобаващо с някои трудности, може да пробвате да възобновите връзката.

При това обаче задължително трябва да оставите на партньора лично пространство, вместо да го заривате с любовни писма и съобщения. Подобен натиск показва неуважение към него и към решението му да остане сам – и това няма да ви помогне да се съберете пак. Но какво можете да направите, за да осъзнае той, че вие сте единствената за него?

1. Гледайте си живота

Да, своя живот, а не неговия. Не се опитвайте да решавате неговите проблеми, не го разпитвайте как е и дали плаче нощем и си скубе косата след раздялата. Не се натрапвайте и се фокусирайте върху себе си. Забавлявайте се, излизайте с приятели, правете кариера, учете се на нови неща. Ако не сте прекъснали всякакъв контакт, бившият скоро ще види какъв страхотен живот водите и ще си спомни колко интересен и уникален човек сте.

2. Не го чакайте да се върне

Дори и да спазите всички съвети, бившият може да не се върне при вас. Или пък вие може да осъзнаете, че не държите чак толкова да се съберете пак с него (това се случва доста често). Изчакайте и вижте как ще се развият нещата. Ако той изведнъж ви пише и ви пита как я карате, просто се порадвайте на това. Но радостта ви трябва да е спокойна, а не буен възторг, сякаш сте чакали по цели нощи съобщение от него. Ако пък вие сами решите да му пишете, а той не отговори така, както бихте искали (или изобщо не ви отговори), не избухвайте и не започвайте да разпитвате „Защо не отговаряш?“, да му казвате „След всичко, което имаше между нас, очаквах по-различна реакция“. Оставете го за известно време на мира, иначе рискувате да го отблъснете още повече.

3. Бъдете търпеливи

Ако си гледате живота и не преследвате бившия във виртуалния или (още по-зле) реалния свят, вие показвате, че като цяло сте си добре и без този партньор. Не сте изпаднали в отчаяние и депресия, вие сте зрял и независим човек. Дайте на бившия възможността да му домъчнее за вас и за общуването с вас. Ако присъствате постоянно и настойчиво в живота му, той едва ли ще осъзнае колко е ужасно да живее без вас.

4. Замислете се защо сте се разделили

Разбира се на първо място трябва да се фокусирате върху това да преживеете раздялата. Но същевременно не пречи и да се замислите върху какво точно трябва да поработите, за да стане връзката с въпросния човек отново възможна. Взели ли сте си някаква поука от отношенията с него? И каква? Когато осъзнаете истинските причини за раздялата и промените наистина нещо, бившият ви (ако още поддържате контакт) непременно ще забележи това.

Добавете Вашия коментар

TOP