4 подписа не достигат на ГЕРБ за ВНС и промени в конституцията

25 август 2020 | 13:59
0 коментара
4 подписа не достигат на ГЕРБ за ВНС и промени в конституцията

Четири подписа все още не достигат на ГЕРБ, за да събере нужните 120 за стартиране на процедура за ВНС и промени в конституцията. На консултации днес управляващите получиха подкрепата от партньорите си от ВМРО и НФСБ и така събират 116 души.

Очакваше се днес да е срещата и с независимите депутатите, които евентуално да осигурят оставащите подписи, но тя няма да се състои.

Независимите депутати имат нужда от още време, за да се запознаят с проекта на ГЕРБ, обясни шефката на групата Даниела Дариткова.

Като изключително конструктивни определи разговорите с партньорите парламентарната шефка Цвета Караянчева.

НФСБ имат волята да подкрепят нашето предложение за събиране на 120 подписа за стартиране на процедура за ВНС и промяна в конституцията, обясни тя. И допълни, че техническите забележки на НФСБ ще бъдат отразени в проекта, който ще бъде предложен за подпис на 2 септември.

В тези мрачни и тъжни времена обикновено идва време за велики дела и за ВНС, коментира Валентин Касабов от НФСБ. И обясни, че разговорите по конкретиката предстоят и в тях ще бъдат изчистени забележките и предложенията на НФСБ.

Подкрепяме усилията и желанието на ГЕРБ за промяна на конституцията, то е и наше, а и голяма част от мислещите хора искат да се случи това ВНС, дапълни той.

Даваме подкрепа за първата стъпка. Имаме уверения, че нашите идеи и предложения ще бъдат обсъдени и ще се търси мястото им в новия проект, каза и Борис Ячев. Част от предложенията на ГЕРБ били от предизборната програма на НФСБ - като намаляването на броя на депутатите.

От 3 неща не трябвало да се прави отстъпление: националната държава, официален език български, православието като национална религия.

Социалните идеи на НФСБ също ще се търси място да се реализират - дали в конституцията, дали в закони, допълни Ячев.


Добавете Вашия коментар!