4-ма са първите сигурни кандидати за кмет на Петрич догодина

17 Октомври 2018 | 03:08
2 коментара
Политика

4-ма са първите сигурни кандидати за кмет на община Петрич на местните избори догодина.

Само година преди местните избори в Петрич вече са ориентирани за основните кандидати за кметове, а партиите са на път да стартират неофициално предизборните си кампании, коментират източници на Pirinsko.com.

Въпреки че преди местните през месец май ще са изборите за европарламент, в южния град никой не се интересува, кой ще ходи в Брюксел, но пък темата кои ще са мераклиите да влязат в реновираното им кметство е предпочитана от всички.

Засега сигурните кандидати за кметове в Петрич са 4-ма.

Първият безспорно е кандидатът на ГЕРБ, като предположенията са, че това е настоящият кмет Димитър Бръчков. Неговото име не бе посочено изрично от Цветан Цветанов през лятната му обиколка на региона така, както в Разлог и Благоевград зам.-председателят на ПП ГЕРБ обяви в аванс, като кандидат-кметове догодина съответно настоящите управници Красимир Герчев и Атанас Камбитов, но е ясно, че ГЕРБ нямат по-подходяща фигура от тази на Бръчков, само ако депутатът Георги Динев не подлие вода.

Поради липса на кадри преди няколко месеца дори се наложи Бръчков да оглави структурата на ПП ГЕРБ в община Петрич.

Вторият, коментиран като сигурен кандидат за кмет, е Велик Гогов от ВМРО.

Младият адвокат е човекът на ВМРО в сянка, който подплатява фактологично всички питания на войводите към кмета Д. Бръчков, които обикновено са „черешката на тортата” на всяка сесия в местния ОбС. Гогов започна да трупа открито активи и да събира популярност миналата година, когато бе избран за председател на новоучредения общински комитет „Васил Левски”. Сред учредителите на комитета имаше млади хора от всички политически партии, включително и от ГЕРБ, които гласуваха Гогов да застане начело, затова от него се очаква да е най-силният опонент на кандидата на управляващите.

Димитър Малев, зам. председателят на БСП в Петрич и член на Изпълкома на столетницата, ще е най-вероятният кандидат за кмет на червените.

Както Бръчков и Гогов, и той е млад човек, само дето преди време като ръководител на офиса на ДЗИ в Петрич загуби поста си след изчезването на повече от 34 000 лв. от служебната каса, в резултат на което офисът на застрахователния институт в града бе закрит. След като липсата на крупната сума бе установена с ревизия, тогавашният касиер-счетоводител Юлия Сугарева за два месеца възстанови част от липсващата сума. След като бе уволнен от ДЗИ, зам. председателят на БСП Димитър Малев започна работа в друга застрахователна компания, чийто директор в Петрич е бившият лидер на червените в южния град Андон Станков. Според коментарите почти сигурно е, че Д. Малев ще обере номинациите на първичните партийни организации, които още не могат да припознаят за свой лидер избраната преди 2 г. и твърде млада председателка Йорданка Атанасова. Още повече, че миналата година 13 младежи от БСП – Петрич й поискаха оставката „заради безидейното, безотговорно и безхаберно управление на партията в общината”.

Розалин Хаджиев почти сигурно също ще е кандидат за кмет за Петрич през 2019 г.

Миналата година той напусна ОбС по „лични” мотиви, но още тогава наблюдателите на партийния живот в южния град прогнозираха, че той прави крачка назад, за да може догодина да реализира две напред – като кандидат за кмет. И Розалин Хаджиев не го отрече. Засега не е ясно бизнесменът от коя партия ще се кандидатира, тъй като два мандата той влиза в местния парламент като социалдемократ, а през 2015 г. стана за трети път съветник от партията на Светльо Витков „Глас народен”, но най-вероятно това ще е ПП „Българска социалдемокрация” или партията на Слави Трифонов.

Добавени коментари

Бъдещ кмет публикува:
17 Октомври 2018 | 12:37
ДО: "Напред и нагоре" Кои са Азис и Гюпката ? Коя е тази толкова интересна личност ?
Напред и нагоре публикува:
17 Октомври 2018 | 08:28
Бръчи нема де в повече кмет не подценявайте Азис и Гюпката издигат много интеесна личност който ще размъти водата Също така не забравяйте извънредните парламентарни избори които ще разклатят герб та може да има и белезници за некои кметчета Напред и нагоре

Добавете Вашия коментар

TOP