4 г. затвор за мъжа, хвърлил бомбичка и ранил двама полицаи на дербито ЦСКА - Левски

09 Февруари 2019 | 09:08
0 коментара
Криминално

Йордан Исаев, който хвърли самоделна бомбичка на дербито ЦСКА - Левски на националния стадион, с която рани двама полицаи, бе осъден на 4 години затвор в общежитие от открит тип. Пострадалата полицайка Гергана Зашева също бе на делото, но не пожела да коментира присъдата, както и подсъдимият. Нейният адвокат Емануил Йорданов заяви, че Зашева има над 60% слепота на пострадалото око.

Исаев хвърли бомбичката на 18 април миналата година.

"Тя има повече от 60% слепота на окото и вижда само силуети с него. Не е ясно дали ще се възстанови нейното зрение. Със сигурност й предстоят бъдещи операции за възстановяване на окото. Присъдата е съобразена с доказателствата по делото, но може и да обжалваме. Предполагам и, че самият подсъдим ще обжалва, защото има четири години ефективна присъда. Законът за футболното хулиганство не е достатъчно ефективен и трябва да се преразгледа", завърши адвокат Йорданов.

Йордан Исаев бе признат за виновен по хулигански подбуди и трябва да изплати и обезщетение в размер на 80 хил. лева на Зашева както и още 2000 лв. на другия пострадал полицай.

Прокуратурата поиска наказание от 6 години затвор, но съдът намали присъдата, защото Йордан Исаев се призна за виновен и поиска съкратено съдебно следствие. Това му гарантира 1/3 намаляване на наказанието. Делото започна и приключи за точно 3 часа и се гледа при закрита врата.  

Исаев има 2 седмици, за да обжалва присъдата си. 

Добавете Вашия коментар

TOP