31 са извършените проверки в отрасъл строителство от Инспекцията по труда в Благоевград през септември

12 Ноември 2017 | 12:01
0 коментара
Общество

31 проверки в отрасъл строителство са извършени от Инспекцията по труда в Благоевград през месец септември.

Това каза Славянка Симитчийска, директор на Дирекция „Инспекция по труда“ – Благоевград. 

„Проверките са във връзка с осигуряване на здраве и безопасаност при извършване на строително- монтажни работи, включително и на обекти, на които се извършват дейности по санирането по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради“, каза още Симитчийска.

По думите й са констатирани 188 нарушения на трудовото законодателство. За отстраняването им са предприети принудителни административни мерки – 180 задължителни предписания и са издадени  3 акта за спиране работата по скелета, които не са били обезопасени съгласно изискванията.

Съставени са 14 акта за административни нарушения, от които 6 за нарушения на ЗБУТ и 8 бр. по КТ – установени да полагат труд лица, без да имат сключени трудови договори.

„Най-честите нарушения, които констатираме на обектите на които се извършват дейности по санирането е неизползването на лични предпазни средства от работещите и необезопасени скелета, липса на огради на обектите, непроведени инструктажи, липса на информационна табела“, каза още  Симитчийска.

Добавете Вашия коментар

TOP