30 снегопочистващи машини обработват пътищата на територията в Пиринско

25 Януари 2019 | 19:37
0 коментара
Общество

30 снегопочистващи машини обработват пътищата на територията на Област Благоевград. Това съобщи за „Фокус“ дежурният служител в Областно пътно управление – Благоевград.

Валежи от сняг има на няколко места в региона, както по-усложнена е обстановката във високопланинските райони.

Ограничения за движението на товарни автомобили с тегло над 12 тона са въведени по пътя в района на Прохода Предел и по третокласен път – 198, в района на Папаз Чаир. Към момента се премахва ограничението по третокласен път – 106  АМ „Струма“-ГКПП „Станке Лисичково“.

Леките автомобили преминават без проблеми. Дежурният служител уточни, че в навсякъде в Област Благоевград пътищата са проходими при зимни условия. Водачите на моторни превозни средства е необходимо да карат с повишено внимание, съобразявайки се с пътната обстановка, за да бъдат избегнати инциденти или ситуации, които могат да предизвикат затруднения в трафика. Няма регистрирани пътни инциденти, нито новообразували се свлачища или сигнали за паднали камъни по пътното платно.

В Благоевград пътните настилки са мокри и хлъзгави, вали слаб дъжд. Трафикът е натоварен в централна градска част. Автобусният транспорт се движи по обичайният си график, без отклонения от редовния си маршрут.

Добавете Вашия коментар

TOP