3-те най-ефективни продукта за отслабване, предписани от диетолозите

25 Юни 2018 | 16:33
0 коментара
Любопитно

Правилното хранене е основният компонент за здравословен начин на живот. Можете да спортувате много, но ако в същото време ядете нездравословна храна, сте заплашени от гастрит, кожни заболявания и образуване на целулит при жените.

Има определени принципи на здравословното хранене: Пийте много вода, хранете се между 4-6 пъти на ден, подбирайте храната си.

Подбраните продукти имат особено положителен ефект върху метаболитните процеси. Ето и кои са трите най-ефективни продукта за отслабване, предписани от диетолозите:

Червена боровинка:

Този плод има  високо съдържание на витамин С, както и наличието на хининова, лимонена, олеинова и бензоена киселина. Съдържа витамини В, РР витамини, К.

Най-полезното нещо в този плод е урсоловата киселина - в 10 грама червена боровинка съдържа около 1000 мг киселина. Тя помага да изгори повече калории.

Урсоловата киселина подобрява растежа и стимулира ускоряването на метаболизма. Една шепа дневно е достатъчна.

Чиа

100 грама сухи семена от чиа съдържат 31% мазнини, най-полезните - омега-3 и омега-6 мастни киселини, и 17% протеин, 42% въглехидрати.

При контакт с течност семената на чиа се увеличават по размер с 12 пъти и се превръщат в желе. 1 грам семена от чиа могат да абсорбират 25 мл течност. По този начин само един щипка от семена от чиа може да задоволи глада в продължение на няколко часа.

Желето от семена на чиа представлява бариера по стените на стомаха. В резултат на това абсорбцията на въглехидратите се забавя значително. 

Също така, нивото на холестерола, абсорбцията на захари от стомаха, преминаването на храната се стимулира, токсините се отстраняват.

Една супена лъжица семена от чиа съдържа около 11 грама фибри и това е една трета от дневното количество, препоръчано за възрастни от специалистите по хранене.

В допълнение към горното, семената от чиа притежават и други уникални свойства. Те съдържат 5 пъти повече калций от мляко,ж15 пъти повече желязо от спанак, 4 пъти повече селен от ленени семена 3 пъти повече антиоксиданти от боровинки, и 6 пъти повече протеин, отколкото боб.

Авокадо

Авокадото е най-хранителното растение в света. В същото време, по отношение на химическата структура, то почти не се различава от зеленчука.

Авокадо се характеризират с високо съдържание на L-карнитин или левокарнитин, - природна аминокиселина, свързана група от витамини В и притежаваща силни антиоксидантни свойства.

Левокарнитинът оказва влияние върху метаболизма на мазнините, участва активно в метаболизма на мазнините.

Авокадото също е богато на мононенаситени мазнини, които понижават нивата на холестерола в организма. В авокадото много фибри, които са отговорни за почистването на храносмилателния тракт от токсините и пикочната киселина.

В допълнение, авокадото съдържа много калий.

Правилният начин на хранене включва използването на тези продукти или техните аналози , които съдържат едни и същи вещества./ Zdrave.to

Добавете Вашия коментар

TOP