3 мeсеца затвор за разложанин, заловен 2 пъти да шофира без книжка

23 Октомври 2016 | 17:08
0 коментара
Криминално
3 мeсеца затвор за разложанин, заловен 2 пъти да шофира без книжка

Три месеца затвор е присъдата, която наложи Районен съд - Разлог на 33-годишния неправоспособен водач Кирил Карталов от Разлог. Той е заловен за втори път от полицейските служители да шофира, без да има право на това, и то в едногодишния срок от наказанието по административен ред за същото деяние.

Присъдата му беше смекчена под определения в закона минимум, който за такъв тип деяние е лишаване от свобода от една до три години и глоба от петстотин до хиляда и двеста лева, тъй като делото беше решено със споразумение и поради  смекчаващи вината обстоятелства. Неправоспособният водач отърва и паричната санкция.

Кирил Карталов бе заловен да шофира без книжка на 18 септември тази година. Управляваният от него лек автомобил „Фолксваген Венто“ бил спрян за проверка на ул. „Христо Ботев“ в Разлог. Установено е, че Карталов не притежава свидетелство за управление на МПС, както и че той вече е наказван за същото нарушение и има влязло в сила наказателно постановление от месец май тази година.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP