3-ма от ДГС - Разлог начело с началник участъка Радослав Манзуров работят и частно в държавните гори

30 Ноември 2016 | 21:13
8 коментара
Общество
3-ма от ДГС - Разлог начело с началник участъка Радослав Манзуров работят и частно в държавните гори

Бивш служител на Държавно горско стопанство в Разлог завчера откара цял екип проверяващи от Югозападно държавно предприятие в Благоевград, за да им покаже огромен участък изсечена гора в местност над с. Добърско.

Божидар Захариев твърди, че голяма част от обезлесения участък е работен от самия него, докато бил до това лято на работа в ДГС - Разлог, но протоколите мистериозно изчезнали от канцеларията на Горското и сега за труда му ще вземат пари 3-ма от вече бившите му колеги - началник участък Радослав Манзуров, Димитър Попов и Васил Попов.

Тримата имат лична техника и въпреки че според българското законодателство това е конфликт на интереси, работят в държавните гори и като частници, и като служители на стопанството, обясни пред вестник „Струма“ Захариев.

„Помолих в ЮЗДП да ми изпратят техни служители, за да им покажа на място за какво става въпрос, и те изпратиха Юли Сираков и още 2-ма - разказа бившият горски служител. - Момчетата бяха много отзивчиви, качихме се до участъка, обясних им подозренията си, че парите, които не получих и всъщност затова напуснах работа, ще ги вземат Манзуров и двамата Попови. Юли и колегите му установиха, че действително има много отсечени дървета в този участък и обещаха да направят по-щателна проверка. Не че не им вярвам, но се обръщам към във вестник „Струма“, за да получат въпросите ми обществено достояние. Искам чрез вас ЮЗДП - Благоевград да обяви колко дървета точно са отсечени в този участък, колко от тях са маркирани и колко са отсечени без маркировка, коя бригада е работила и кой колко е получил за труда си”, настоя Захариев.

В този район екипът ни е установил, че няма незаконна сеч, а за проверката на другите твърдения на Захариев се нуждаем от малко време, съобщиха вчера в късния следобед от пресцентъра на ЮЗДП. 

Добавени коментари

neizvesten публикува:
09 Декември 2016 | 20:11
Da go duhat bednite
Възмутен публикува:
02 Декември 2016 | 09:17
Всички да еднакви. И оня Васил Попов краде с негови приятели и неговия шев го пази повече от сичко. Всички са боклуци. Хората немогат да съберът остатъциъе след тях и това не дават. Алчни боклуци.
jak публикува:
01 Декември 2016 | 14:12
zdravko 4ilev i radi manzurov sa parvi bratov4edi normalno e daima dalaveri zatova vsi4ki navan
yyy..fff публикува:
01 Декември 2016 | 09:57
kakvo da se kdje za DIREKTORA NA GORSKOTO V BELICA I L.LIPEV - CEL AVTOPARK I 4 OBEKTA.
1662 публикува:
01 Декември 2016 | 08:16
Това е поредния обект на тази групичка. Над Добърско се сече за поредна година и положението е ПЛАЧЕВНО, както с гората така и с пътищата. Дали няма в случая конфликт на интереси? ЮЗДП и РДГ къде сте?
radi публикува:
01 Декември 2016 | 06:15
dokato zdravko 4ilev e direktor nema koi da gi mradne teia razboinitsi
joro публикува:
01 Декември 2016 | 06:12
radi manzurov i gundi imat obsta stirka i traktor ot mnogo otdavna i vsi4ki v tova gorsko znaiat no nikoi ne pravi nisto
жоро публикува:
30 Ноември 2016 | 22:35
Брей,брей тия горски само ядат,пият и крадат по цял ден,а накрая и заплати вземат и то не лоши по две минимални А простолюдието да внася данъци да има за заплати ида плаща за кубика по 40лв...Продължавайте в тоядух..

Добавете Вашия коментар

TOP