3-годишно хлапе изчезна от детска градина в Благоевград, учителките ужасени, звънят на тел. 112

07 Октомври 2017 | 15:51
0 коментара
Общество

3-годишно хлапе си тръгна само от детска градина в Благоевград и изправи на нокти учителките и лелките. Екшънът се разиграл във вторник в късния следобед в детска градина „Детелини“, в района под плажа. Около 16 часа хлапетата били изведени да играят на двора, докато чакат родителите да ги вземат. Изведнъж учителките в групата на най-малките, които били постъпили само преди месец, установили, че едно от момиченцата е изчезнало. Хукнали да го търсят по всички площадки, но хлапето го нямало.

„Колегите са реагирали адекватно. Били са ужасно притеснени и веднага са потърсили помощ на тел. 112.“, разказа шефът на отдел „Образование“ в общината Симона Митова. Свидетел на суматохата станала майка, дошла да вземе детето си. Минути по-късно тя  видяла 3-годишната „бегълка” в района на Джамията и я върнала в градината.

Вчера следобед едната врата към двора на детска градина „Детелини“ бе заключена и родителите бяха принудени да обикалят, за да влизат през втория вход, който се охраняваше от служителка в детското заведение. Никой от персонала не посмя да коментира случая, работното време на директора Маруся Иванова бе свършило в 16.00 часа, а работещите в детското заведение твърдяха, че никой няма служебния й телефон.

Зам. кметът по хуманитарните дейности на общината Христина Шопова потвърди инцидента и съобщи, че е разпоредена проверка, а в понеделник ще обяви виновните за него и наказанието им.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP