3-годишно дете от Сандански е изпаднало в кома след усложнения от грип

07 Февруари 2018 | 08:16
0 коментара
Общество

3-годишно дете от Сандански е изпаднало в кома след усложнения от грип. По спешност е закарано в „Пирогов”. Преди да изпадне в кома, детето е било на антибиотично лечение.

През първата седмица на месец февруари в Сандански са регистрирани и три деца със скарлатина. В същото време отшумяват случаите на варицела в детските градини в общината. Заболелите деца се връщат в детските градини от началото на седмицата, съобщи директорът на детска градина „Здравец” Павлина Яновска. Тя поясни, че от два дни групите са почти пълни. Има по едно-две болни деца от група, но очаква до края на тази седмица и те да преодолеят заболяването.

Както „Струма” писа, пикът със заболели от варицела деца в Сандански е бил в края на месец януари, но до затваряне на детски градини в общината не се е стигнало. Бройката на заболелите деца от варицела от началото на годината досега е 39, като най-много са били в детските градини в града – 29, останалите са в детските заведения в селата. Болните са предимно малчугани на възраст 3-4 години.

Лидия Манева в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP