3-годишният Никола който спечели сърцата на всички българи на 3 март, днес вече е гвардеец

18 Април 2018 | 13:30
0 коментара
Любопитно

Когато на 3 март малкият Никола марширува наравно с гвардейците пред президентството, нито той, нито неговите родители са предполагали, че няколко седмици по-късно момчето, спечелило симпатиите на цяла България, ще получи първата си оригинална гвардейска униформа.

В края на месец март малкият Никола се запозна с началника на Националната гвардейска част бригаден ген. Илко Йорданов и разбра, че той ще му подари истинска гвардейска униформа. Няколко седмици по-късно Никола се върна в Щаба. Крачейки смело напред и препасал любимата пушка, той изпробва новото си облекло, съобщава bgonair.bg.

Преди официалната проба при шивачите, предстои нова среща с ген. Йорданов.  А докато чака, малкият гвардеец се превръща в истинска атракция, а всички военнослужещи се надпреварват да го снимат. Когато за първи път вижда гвардейците, Никола се влюбва в тяхната униформа.

За да бъде ушита униформата, целият личен състав на гвардейците се е включил със средства за материали, защото Националната гвардейска част не може да извършва дарения на физически лица. Калпакът на Ники е с истинско орлово перо.

Предвижда се униформата да му бъде връчена в тържествена обстановка – в Гербова зала на административната сграда на президентството, средата на месец май. Твърде вероятно е лично президентът Румен Радев да връчи униформата на малкия гвардеец.  

На 3 март в социалните мрежи се появиха стотици патриотични публикации, една от тях обаче се открои сред всички други.

Клип на 3-годишно момченце, което марширува пред Президентството до гвардейците, трогна хиляди, а видеото стигна до командира на Националната гвардейска част.

Добавете Вашия коментар

TOP