3 години затвор за санданския наркодилър Мурад, заловен със 100 гр хероин край Благоевград

11 Май 2018 | 15:32
0 коментара
Криминално

Санданчанинът Марин Асенов-Мурад, който бе арестуван с наркотици при полицейска операция край Благоевград, ще лежи 3 години в затвора. Това е присъдата, която той ще изтърпи, след като вчера сключи споразумение с прокуратурата. 40-годишният ром се призна за виновен, че е държал с цел разпространение около 100 грама хероин в лекия си автомобил „Фолгсваген Голф“.

Дрогата на стойност 8937 лв. бе открита при акция на благоевградските криминалисти на 1 април, които имали предварителна информация, че Мурад има в колата си „багаж“. Заедно с него пътувал 26-годишният му племенник Данаил Райчев, който му бил за параван. Младежът бил наясно какво превозва чичото, но тъй като бил с чисто съдебно минало и съдействал на разследващите, се споразумял за по-леко наказание – условна присъда от 1 година и 11 месеца с 4-годишен изпитателен срок.

Марин Асенов-Мурад бил от няколко месеца в полезрението на полицаите след ареста на Сергей Димчев, който на 12 януари бе заловен при опит за контрабанда на 5,6 грама кокаин през ГКПП – Кулата. Той признал пред разследващите, че се е снабдил с наркотика от Мурад, и междувременно успял да сключи споразумение да изтърпи наказание от 2 години и половина затвор. Оттогава дилърът от Сандански бил поставен под полицейско наблюдение и на 1 април паднал в капана. Впоследствие освен за хероина Марин Асенов е обвинен и за кокаина, който дал на Димчев, като ще изтърпи една обща присъда и за двете престъпления, заяви прокурор Весела Стоилова. Присъдата ще бъде приведена веднага в изпълнение.

Това няма да е първото му влизане в затвора, той е бил осъждан на 2 години ефективно за трафик на хора.

източник: Струма

Добавете Вашия коментар

TOP