3 фирми кандидати да чистят Петрич срещу 342 000 лв. без ДДС

17 Декември 2018 | 19:47
1 коментара
Бизнес

Броени дни преди изтичане на 2018 г. община Петрич още не е провела процедурата за избор на фирма, която ще я чисти от сняг.

Още през октомври за зимното поддържане и снегопочистване на уличната мрежа на гр. Петрич и на общинската пътна мрежа общината предложи 342 000 лв. без ДДС. Сумата е значителна поради факта, че парите се предлагат за 2 поредни зими, а не само за 2018/2019. Срещу тях фирмата победител ще трябва да гарантира снегопочистването и опесъчаването на 92 км улични платна и 192 км общински пътища.
Поради обема на поръчката общината обаче я раздели на 3 обособени позиции – чистене на града, чистене на Подгорски и Марикостински район и снегопочистване на Огражденски район, което прави средно по малко над 120 000 лв. за всяка от позициите.
В първите дни на декември към поръчката интерес прояви благоевградската строителна фирма ?Растер юг? ООД с управител Радослав Костов, който играе за чистене на града и Огражден. Петричката ?Живел Енерджи? ООД, която е собственост на сина на съветника Живко Коемджиев – Асен, се е насочила към втората позиция – почистването на Подгорски и Марикостински район. Ако това бяха единствените участници, досега общината щеше да е сключила договор с тях и те да са започнали работа.
Интригата обаче е в участието на третия играч – ДЗЗД ?Парсек Волф? на софиянеца Бончо Бонев, който е подал документи и за трите позиции в поръчката. Припомняме, че Бонев бе човекът, който вкара казуса с обществената поръчка за изграждане на Историческия музей в Петрич в Комисията за защита на конкуренцията и за момента строителството на сградата е блокирано, понеже комисията още не се е произнесла.
ВАНЯ СИМЕОНОВА в.Струма

Добавени коментари

Рано е публикува:
17 Декември 2018 | 21:16
Рано е за снегопочистване,да Ви е....а майката.

Добавете Вашия коментар

TOP