3 944 са първокласниците в област Благоевград

15 Септември 2017 | 10:42
0 коментара
Общество

 3 944 са първокласниците, които днес за първи път ще прекрачат прага на учебните заведения в Област Благоевград. Това каза Методи Попов, началник отдел „Инспектиране и организационно-методическа дейност“ към Регионално управление на образованието (РУО)-Благоевград.

Той отбеляза, че това не е окончателната цифра, тъй като тепърва предстои да има движение на деца и ученици. „Тоест очакваме тази цифра да се промени, като се надяваме да бъде положително и броят на първокласниците да нарасне. Ако се опрем на тези цифра, в сравнение с предишната година, имаме намаление в броя на учениците в първи клас, но дано не се окажа прав и това да не е така. Очакваме първокласниците да бъдат по-малко от миналата година, но въпреки това имам надежда, че може да бъда опроверган на 15 септември. Тогава ще съберем към 15,00 часа информация за всички училища и ще имаме по-ясна картина за това колко са и каква е разликата в сравнение с предишните години“, каза още Попов.

Той отбеляза, че за учебната 2017/2018 година няма преобразуване или закриване на образователни институции на територията на Благоевградска област.

Добавете Вашия коментар

TOP