3 000 снегорина в пълна готовност да излязат на пътя да чистят

25 Февруари 2018 | 16:28
0 коментара
Общество

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканските пътища.

В готовност са около 3000 машини да излязат на пътя предвид очакваните обилни снеговалежи. Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) предупреждават, че на много места е възможно пътищата да бъдат затворени.

В момента се обработват пътните настилки във всички райони, където вали. Тази нощ се очаква рязко влошаване на времето, усилване на валежите и на вятъра и рязко понижение на температурите. На места ще има силни виелици. За понеделник в цялата страна е обявен код оранжев за снеговалеж, силен вятър и ниски температури, а в областите Кърджали и Смолян кодът е червен.

Района на прохода Шипка и днес продължи почистването на паднали от тежкия сняг дървета на пътя.

Ограничаване на движението на тежкотоварни автомобили над 12 т бе направено по път I-1 Видин – Монтана, в посока от Видин към Монтана, поради силен снеговалеж, за снегопочистване.

Обходният маршрут за движещите се в посока от Видин към Монтана е: път II-11 Дунавци – Арчар, път III-112 Добри дол – Тополовец, път III-114 Тополовец – Ружинци, съобщават от АПИ.

От агенцията предупреждават, че и на други места, където се налага ще бъдат въвеждани ограничения, за да могат снегорините да почистят.

В участъци, където се налага заради силния вятър и снегонавяванията трафикът ще се спира изцяло до подобряване на метеорологичните условия. Инциденти съпътстват днес усложнената пътна обстановка.

В ранния следобед на автомагистрала “Тракия“ в района на Вакарел, посока София ТИР се блъсна в движещия се пред него друг ТИР, за щастие инцидентът се размина без сериозно пострадали. Около 14.00 часа при тежък пътен инцидент на един от изходите на София, в района на Драгичево, 19-годишно момиче загина на място след удар на два леки автомобила.

Друга жена е транспортирана в болнично заведение. МВР разпространи съвети и препоръки как да се действа при очакваните снежни виелици. Основната препоръка е, ако не е крайно наложително, отложете пътуването си – възможно е за определен период от време част от пътищата да се окажат затворени поради навявания. /БГНЕС
 

Добавете Вашия коментар

TOP