26-годишната Виолина Тренчева от Благоевград е 6-милионният пътник на Летище "София" за година

30 Ноември 2017 | 21:10
0 коментара
Общество

Летище "София" посрещна днес 6-милионния си пътник. Това е рекорд, тъй като никога досега през столичното летище не са преминавали толкова много пътници за година. Късметлийката е 26-годишната Виолина Тренчева от Благоевград, която кацна с полет от Дортмунд, съобщи БНТ.

За 10-те месеца на тази година пътникопотокът на летище София се е увеличил с 36 % , в сравнение със същия период на миналата година, най-вече заради повечето полети на нискотарифните авиокомпании.

Виолина Тренчева бе посрещната на официална церемония, под съпровода на учениците от Музикалното училище "Любомир Пипков". Съветът на директорите на Летище София ЕАД приветства 26-годишната щастливка, като ѝ връчи ваучер за пазаруване в магазините на летището, след което бе разрязана и празничната торта.

От нискотарифна авиокомпания също зарадваха пътничката с подарък - ваучер за пътувания с авиокомпанията на стойност 400 евро.

Най-голямото международно летище у нас отбелязва своя втори рекорд за година в навечерието на коледните празници. Само за месец и половина през Летище София преминаха 1 млн. пътници, а на днешния ден пристигна 6-милионният.

Добавете Вашия коментар

TOP