2500 зрелостници ще се явят на матура по български език и литература в Благоевградско

31 Май 2020 | 12:18
0 коментара
Общество

Утре от 9 часа ще се проведе първият държавен зрелостен изпит по български език и литература.

„Очакваме около 2500 зрелостници да влязат в училищата в област Благоевград. Те са разпределени в 31 училища. Квесторите, които ще следят за провеждането на изпита, са около 800 и се надяваме да се справим“, каза за Радио Благовеград Методи Попов, началник отдел "Организационно-методическа дейност и контрол" в Регионалното управление по образованието – Благоевград.

„Взети са много допълнителни мерки предвид епидемичната обстановка у нас и се надявам те да бъдат достатъчни – в посока дезинфекция на сградите, коридорите, санитарните възли, както и помещенията, в които ще има по-голямо присъствие на лица. Увеличаваме броя на входовете, от които ще влизат зрелостниците. В Благоевград в сградите на Езиковата и Математическата гимназии ще отворим четири входа.

На всички входове са осигурени медицински лица. Категорично ще се спазва изискването за носене на лични предпазни средства, както и спазването на социална дистанция. По информация от РЗИ – Благоевград и Министерството на здравеопазването само няколко са карантинираните зрелостници в областта“, допълви Методи Попов.

Добавете Вашия коментар

TOP