216 абитуриенти изпращат тази година четирите гимназии в Разлог

16 Май 2019 | 14:07
0 коментара
Култура

Те ще дефилират в центъра на Разлог на абитуриентските балове, които традиционно са  на 24 май.

Зрелостниците  от ПГ по Транспорт няма да бъдат сред връстниците си, тъй като са избрали да отпразнуват завършването си в Гърция. Гимназията тази година изпраща само един  випуск, изцяло мъжки, специалност „Автотранспортна техника“ с класен ръководител инж. Елена Колчева.

На официална церемония по изпращане знамето на училището директорът Емилия Йорданова връчи грамоти и предметни награди на отличници и изявени ученици. Абитуриентите Христо Рашков и Симеон Мирков бяха удостоени с грамоти за отличен успех през целия срок на обучение и за участие и добро представяне на Регионално състезание „Най- добър автомонтьор и водач на МПС“.

59 абитуриенти, от които 38 с отличен успех изпраща СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“. Голяма част от младежите и девойките вече са приети студенти във висши учебни заведения в страната и чужбина след показани отлични резултати на изпитите по английски език и предварителните кандидат студентски изпити. В последния си учебен ден зрелостниците  се събраха да си направят обща снимка.

61 са завършващите в ПГМСС- Разлог. Петима от тях са наградени за отличен успех по време на официалната церемония по изпращане със знамето на гимназията, която се е състояла вчера. 65 са пък зрелостниците в РПГ „Никола Стойчев“.

Традиционно всички гимназии празнуват абитуриентските си балове на 24 май. Те ще дефилират по пешеходната улица в центъра на Разлог, ще минат по червения  килим и под специално украсените арки и ще се съберат на централния площад.

Там ще бъдат поздравени от кмета Красимир Герчев, а  жителите и гостите на града ще могат да се насладят на младостта и красотата на тазгодишните абитуриенти.

Добавете Вашия коментар

TOP