200 часа труд за мъж без маска, набил полицаи в Благоевград

25 Април 2020 | 15:08
3 коментара
Криминално

Благоевградчанин бе осъден за хулигански прояви часове преди настъпването на Великден.

В събота, около 18,40 ч З. Ч. бил без маска в района на църквата "Св. Николай" в Благоевград. Полицаи му направили забележка, че носенето на маски е задължително. Той обаче започнал да ги обижда, като ги наричал "духачи", "смешковци", "Ха-ха смешковци, хайде да ви видя как ще ме задържите", "шибаняци, нищожества". Наложило се да бъде задържан заради непристойното поведение, но се дърпал, псувал и заплашвал полицейските служители, че ще ги пребие. Нанесъл два удара с крака по краката на инспектор Е. М. и оказал съпротива и на останалите четирима униформени.

"Деянието се отличава с изключителен цинизъм - извършено е на православен празник в района на православен храм, при грубо незачитане на установените порядки при условията на епидемилогичната обстановка и при незачитане на указанията на органите на реда и при отправяне на заплахи и обиди към представител на органите на реда и оказване на съпротива при задържане", категоричен е районният съд в Благоевград.

З. Ч. е бил задържан, а след това е постигнал споразумение с прокуратурата, одобрено от районния съд. Наложено му е наказание пробация за 10 месеца със задължителна регистрация по настоящ адрес и трябва да се подписва три пъти седмично пред пробационния служител или определено от него длъжностно лице. Другото наказание, което получи е безвъзмезден труд в полза на обществото в общ размер на 200 часа.

Добавени коментари

113 публикува:
26 Април 2020 | 14:24
Едно време на такива "работници" им се даваше за работно облекло бяла престилка като на докторите,само че на гърба имаше червен надпис "Аз съм хулиган". И беше придружаван от милиционер /тогава/. Може и сега. Да сте сигурни,че това ще му е последното провинение. А към "Ххъ" - споделям.Възрастен американец /през1962г./ ми е разказвал,че там ако полицай бъде шамаросан от подобен тип е бивал уволняван заради,че е допуснал уронване престижа на институцията.Интересно!И вярно-трябва да бъде снажен,як и над 175см.
112 публикува:
25 Април 2020 | 20:11
Едно време имаше изискване най ниския полицай да бъде висок 175см.
Ххъ публикува:
25 Април 2020 | 20:09
Егати полицията един да бие четирима

Добавете Вашия коментар

TOP