20 кандидати за директори на 6 училища в Пиринско, сред тях и шефката на XI ОУ М. Митова

09 Ноември 2018 | 19:00
0 коментара
Общество

Настоящият вр.и.д. директор на благоевградското XI ОУ „Христо Ботев” Марияна Митова и шефката на ОУ „Св. Кл. Охридски“ в с. Борово Марта Донкова са сред кандидатите за директори на училища.

Както „Струма“ писа, със заповед на началника на Регионалното управление на образованието в Благоевград Ивайло Златанов бяха обявени конкурси за директори на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия в Благоевград, петричките I ОУ „Кочо Мавродиев“ и СУ „Антон Попов”, СУ „Никола Й. Вапцаров“ – Хаджидимово, СУ „Св. Климент Охридски“ – Слащен и Професионалната техническа гимназия в Сандански. Вчера следобед на страницата на РУО бяха качени имената на допуснатите до участие в конкурса общо 20 човека.

Работещи в образователната гилдия направиха „бърз разбор” на кандидатите, а някои от тях сами споделиха пред репортер на „Струма” за кое училище са претенденти. Така сред желаещите да ръководят ПГСАГ са учителката по информатика и ИТ в същото училище д-р Емилия Тошева, колегата й по физическо възпитание и спорт Васил Мурджов и Елена Георгиева Терзиева-Шау, която е работила преди време в гимназията по строителство. Любопитното е, че сред подалите документи са и Марияна Митова и заместник-директорът по учебната дейност на Професионалната гимназия по икономика Гергана Деренцева. В списъка е и бившата директорка на Професионалната техническа гимназия Вера Влахова, както и настоящият вр.и.д. на ПТГ Валентина Георгиева.

Сред кандидатите за шефския пост в училището в Хаджидимово са зам. директорката по учебната дейност Вангелия Петрелийска и старши учителят по БЕЛ Заприна Глушкова. Допусната до участие в конкурса е и директорката на ОУ в с. Борово Марта Донкова. Любопитното е, че през юни М. Донкова се представи най-добре от всички кандидати на тогавашните конкурси за директори на училища, като изкара 42 точки на писмения изпит и стана титуляр на шефския пост в училището в с. Борово.

Допуснати до участие в конкурса са и вр.и.д. директор на I ОУ в Петрич Аспарух Въчков, предшественикът му  Иван Стоилов, Александър Главчев, който е вр.и.д. директор на СУ „Антон Попов“, временният шеф на СУ „Св. Климент Охридски“ в Слащен Валери Шкодров, както и бившият директор на училището Недко Хаджиев, който бе уволнен през септември м.г.

Останалите кандидати за директор са: Христо Йорданов Йорданов, Милена Ромеова Парапунова-Ангова, Васил Стефанов Молоков, Златка Георгиева Ефремова и Юлия Тодорова Цветкова. Недопуснати кандидати няма. Писменият изпит-тест ще се проведе на 21 ноември в V СУ „Георги Измирлиев“ – Благоевград. Струма

Добавете Вашия коментар

TOP