20 българи са ранени при автобусна катастрофа в Египет

19 Март 2018 | 14:25
0 коментара
Общество

Поне 22-ма чуждестранни туристи са пострадали в ПТП в понеделник в южната част на Египет, съобщи в. „Ал Баляд”.

По информация на полицията, произшествието е станало южно от курортния град Марса Алям. По неустановена причина автобусът с туристи, които отивали на екскурзия в град Едфа, се е обърнал на пътя. В момента се установява от каква националност са туристите. Има информация, че са от Полша, но според други източници са българи, предаде ТАСС.

От МВнР съобщиха, че 20 българи са пострадали при катастрофа днес с туристически автобус в Египет. По първоначални данни петима от тях са с фрактури, а останалите - с охлузни рани. Днес сутринта около 09.15 ч местно време туристически автобус с около 40 българи се е преобърнал в района на град Марса Алам.

Пътниците са отведени за преглед и в болницата в гр. Марса Алам. Те имат застраховки. Посолството ни в Кайро е в непрекъснат контакт с представителя на туроператора, който се намира в болницата. По разпореждане на министър Захариева дипломатите ни са в готовност да окажат пълно съдействие на пострадалите граждани.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за свои близки, могат да го направят на телефоните на посолството ни в Кайро: +202 273 63 025; +202 273 66 077 и +20 12 231 71 991 /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP