2-годишно момиченце падна от втория етаж на жилищна сграда в Санднаски, транспортираха го в "Пирогов"

27 Април 2020 | 13:42
0 коментара
Общество

2-годишно момиченце от Сандански падна от втория етаж на жилищна сграда и след операция по спешност бе транспортирано за столична клиника.

Инцидентът станал в дома на семейството, на ул. „Осогово” в курортния град. Докато всички били у дома си, детето излязло на терасата, покатерило се на диван и през парапета паднало от 6-7 метра височина. Минути по-късно майката забелязала, че по-голямата й дъщеричка я няма. Започнали да я търсят от стая в стая, погледнали през балкона и видели детето да лежи безпомощно пред гаражите. Веднага подали сигнал на тел. 112. Линейка на Спешна помощ за минути се озовала, медици оказали първа помощ на момиченцето и го транспортирали в местната болница.

Сформиран е екип от специалисти, които да установят травмите на детето. След направени множество изследвания – скенер, рентгенови снимки, кръвни изследвания, се оказало, че то е с няколко охлузни рани по главата, но имало и свободна течност в коремчето, установена от ехографско изследване.

Операционен екип за броени минути се организирал и започнал животоспасяваща операция. По време на интервенцията се оказало, че детето е с пробит стомах.

След повече от двучасова операция медиците стабилизирали детето, за да може то да бъде преведено в специализирано болнично заведение, и към 20 часа го транспортирали за столичната болница “Пирогов”./струма/

Добавете Вашия коментар

TOP