2 766 регистрирани престъпления в Пиринско от началото на годината, полицията в Банско лидер по разкриваемостта им

31 Октомври 2018 | 14:34
2 коментара
Криминално

Общо 2 766 престъпления са регистрирани на територията на област Благоевград от началото на годината.  

Това каза по време на брифинг Николай Хаджиев, директор на ОДМВР – Благоевград, цитиран от „Фокус“- Пирин.

За същия период на 2017 година са били 3 203, което е с около 440 престъпления по- малко. 40,85% е разкриваемостта. На територията на областта има 7 районни управления, като две са в Благоевград.

„На първо място по разкриваемост са служителите в Банско- 55,40%, а след тях се нарежда Второ полицейско управление в Благоевград, следвано от Петрич.

„При всички 7 районни полицейски управления в областта са е повишила разкриваемостта“, посочи Хаджиев. Той обърна специално внимание на телефонните измами, тъй като основно са потърпевши възрастните хора. От началото на година в областта има над 50 телефонни измами, а само за месец октомври те са седем.

„Въпреки предприети действия от наша страна, измамниците продължават да въвеждат в заблуждение потърпевшите. „Беше предприета инициатива от страна на ОДМСР- Благоевград и са отпечатани 50 000 брошури, с разяснение за телефонните измами. Те бяха раздадени в пощенските станции и местата за получаване на пенсии“, каза още Хаджиев.

По думите му, няма и индикация за напрежение в ромските махали или сериозна криминогенна среда в тях.

„Ние си водим своите наблюдения, придобиване на изпреварваща информация, която да следи тези тенденции, за да може да се взимат адекватни мерки при долавяне и на най- малката искра, че някъде има вероятност, някъде нещо да се случи“, каза Хаджиев. Той подчерта, че са провеждани акции за справяне с безпризорни коне и каруци, които са на територията на града. „. Ако няма наши патрули на място, трябва гражданите да ни сигнализират през 112, за да може ние да вземе съответните мерки“,  допълни той.

ОДМВР- Благоевград и Дирекция „Жандармерия“ ще провежда съвместни акции за превенция на населени места, в които няма полицейско присъствие и има концентрация на криминален контингент, уточни още Николай Хаджиев,

Акциите започват от месец ноември и вниманието ще бъде насочено към уязвими места, в които има самотно живеещи хора. По думите му в тези райони ще има повече полицейско присъствие, проверка на съмнителни автомобили и лица. Усилията ще бъдат насочени и в райони, в които има данни за концентрация на криминалния контингент“.

Добавени коментари

Пияннн публикува:
31 Октомври 2018 | 20:50
а с пияния шеф на второ какво правим Хаджиев??
Загрижен публикува:
31 Октомври 2018 | 16:25
Браво. Само така.

Добавете Вашия коментар

TOP