193-ма са завършващите ученици в Разлог

19 Май 2021 | 14:28
0 коментара
Общество

Точно в 8.25 всички материали за държавния зрелостен изпит по български език и литература, който се провежда днес у нас, бяха раздадени на учениците и изпитът в Благоевградска област започна, съобщи началникът на РУО на МОН Ивайло Златанов.

В Разлог, в учебните заведения, където се провежда матурата, организацията и стартът на изпитния ден започнаха нормално при стриктно спазване на установените правила. 193-ма общо са завършващите младежи.

Минути преди осем някои от явяващите се на ДЗИ по български език в Разлог,  но пътуващи от съседни населени места бързаха, за да заемат местата си в определените училища и класни стаи. Имаше и ученик с изгубена в последния момент лична карта, но с помощта на родители и близки проблемът бе решен.

На входовете на училищата имаше проверка и за носене на лични предпазни средства – маски, както и наличие на задължителния черен химикал и други необходими средства за работа.

На този етап, изпитният ден в Разлог протича нормално, зрелостниците вече пишат по зададената тема. Малко по-късно ще стане ясно и конкретната бройка на всички, които са се явили след полученото одобрение за участие.

Добавете Вашия коментар

TOP