19 нови коли в автопарка на ОДМВР-Благоевград

08 Октомври 2018 | 17:41
0 коментара
Криминално

По време на церемония в присъствието на премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров, финансовият министър Владислав Горанов и председателят на ДАНС Димитър Георгиев министърът на вътрешните работи връчи 341 нови служебни автомобила. 

Колите бяха разпределени между 9 областни дирекции на МВР: Благоевград, Бургас, Видин, Монтана,  Перник, София-област, Хасково, Ямбол, Кюстендил и Дирекция “Жандармерия”. Благоевградската дирекция получи 19 от тях.

Автомобилите, от които 51 VW Tiguan и 290 Great Wall Hover, са доставени в изпълнение на проект по Фонд „Вътрешна сигурност“ на ЕС „Подкрепа за справянето с миграционния натиск по българските външни граници“, като част от средствата за спешно подпомагане в размер на 160 млн., които ЕС отпусна на Р България през есента на 2016 г. 

Те са оборудвани с комуникационен терминал ТЕТРА, система за автоматична идентификация на регистрационните номера на моторните превозни средства, таблетно устройство, светлинно-звукова система, конуси е разтегателни бариери.

Министър Маринов пожела на полицаите да работят с тях в полза на хората. „Новите коли са предназначени за опазване на обществения ред в граничните зони. Те са за областните дирекции на МВР, на чиято територия има външни граници за ЕС. Друга част от тях ще бъдат разпределени в жандармерийските подразделения в страната, тъй като те основно участват в обезпечаването на малките населени места и труднодостъпните зони, където полицейски екипи недостигат“, каза на церемонията министър Маринов.

Добавете Вашия коментар

TOP