183 нови социални жилища бяха открити от кмета д-р Камбитов в Благоевград

15 май 2019 | 15:19
4 коментара
183 нови социални жилища бяха открити от кмета д-р Камбитов в Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов официално откри новите жилища по проекта „Изграждане на социални жилища в IV-ти микрорайон“. „Това е поредният проект, който е завършен. Миналата седмица направихме „първа копка“ на друг нов проект. От началото на годината до момента сме открили общо шест обекта. Вече са готови и 183 жилища за млади, нуждаещи се семейства. Мисля, че това е показателно за работата на Община Благоевград и каква е социалната ни политика. Отделно в общината има близо 500 жилища, заедно с новите стават 700. Това означава, че Община Благоевград дава възможност на 700 семейства да ползват жилище. На фона на общия брой население на Благоевград, вече покриваме между 2 и 3 % от жителите на града. Има хора, които си позволяват да опорочават всичко, да плашат населението, чухме много неверни неща по отношение на тези, които ще се настаняват тук. За пореден път заявявам, че хора, които не си пращат децата на училище, хора, които получават социални помощи, а не изпълняват задълженията и ангажиментите няма как да ползват общински жилища. Променяме наредбата“ каза кметът Камбитов. Той благодари на изпълнителите, на партньорите от „ВиК“ ЕООД- Благоевград и ЧЕЗ.

 

На официалната церемония присъстваха още Бисер Михайлов- областен управител, председателят на ОбС- Радослав Тасков, доц. д-р Валентин Василев- обществен посредник, заместник- кметовете на община Благоевград- Зорница Кралева, Христина Шопова, Иво Николов, инж. Емилия Тунева, инж. Росица Димитрова- управител на „ВиК“ООД- Благоевград, изпълнителите и екипът по проекта, общински съветници, граждани.

 

Преди старта на официалната церемония по откриване на трите блока бе дадена и заключителна пресконференция, водена от ръководителя на проекта. По време на срещата бяха разяснени постигнатите резултати, основните цели и специфичните цели. 

 

Общата стойност на проекта е 9 009 433,84 лв. Новоизградените жилища са 183, които ще осигурят подслон и нормални условия на живот чрез изграждане на съвременни социални жилища. Жилищата са в готов за настаняване вид- напълно обзаведени с мебели /спални,столове,маси, шкафове, дивани/, електродомакински уреди /хладилник, вградени фурни и котлони, перални/, плазмени телевизори, модерни бани с душ кабини, част от които са изпълнени за хора с двигателни нарушения. Жилищата са оборудвани още с дребен домакински инвентар, включително и посуда. 

Комплексът се отоплява на газ, от собствена централа, която също е преминала успешно пробните тестове.

 

183 нови социални жилища бяха открити от кмета д-р Камбитов в Благоевград снимка 1

ХХХ публикува:
17 май 2019 | 10:46
ПОДАРЕТЕ НА ЦВЪКИ ЕДНО ЖИЛИЩЕ, АМА ГЛЕДАЙТЕ ДА ИМА СОБСТВЕН АСАНСЬОР!
Shtagi публикува:
15 май 2019 | 21:13
И плаши хората за 30 лева неплатени сметки с принудително събиране. Трябва всички да не плащаме водата, като в Илинденци за да има резултат. От какъв зор вдига цената до близо 2лева.Докато си траем и чакаме някой друг да ни свърши работата така ще бъде, и 5 лева ще стане цената.
Boss публикува:
15 май 2019 | 18:59
Шефката дойде на работа с костюм за 55 лв от Илиенци и месец след назначението и почна да пазарува по Витошка със служебната кола и за около 10000 лв на пазар на Бучино къщата беше паднала сега има три основни ремонта е кажете има ли корупция във ВиК Благоевград????
А.б. публикува:
15 май 2019 | 18:54
Тази крадлива и лицемерна женица с многоо голяма главица Росица Димитрова кой я покани и що направи добро за Благоевград ? Освен да краде и психясва тази болна жена билкарката от Бучино е два мандата шеф на вик да може да краде да се распори и да вдига цената на водата алоо герб събодете се от такива гнили души потъва цялото правителство!!!!???

Добавете Вашия коментар!