1728 блока са обновени по Националната програма за енергийна ефективност, Благоевград сред първенците

06 Юли 2019 | 14:21
0 коментара
Бизнес

1728 блока са вече обновени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради до 28 юни 2019 г., показва справка за напредъка в изпълнението й. Общо 2022 са сградите, за които са сключени договори за целево финансиране с Българската банка за развитие.

В процес на изпълнение на строително-монтажни работи са 121 сгради, а 46 са на етап обследване. За 104 жилищни блока текат процедури за избор на изпълнители на обновителни дейности, а за други 7 – на техническо и енергийно обследване. По 16 сгради няма започнати дейности.

С въведени мерки за енергийна ефективност са всички сгради със сключени договори по програмата в Бургас, Благоевград, Пазарджик, Перник.

В Бургас те са 205, в Благоевград – 143, а в Пазарджик и Перник – по 41.

Сред другите общини, в които също се изпълняват мерки по програмата, с най-много реновирани жилищни сгради са Хасково (87), Стара Загора (74), София (67) и Пловдив (57).

В Хасково общо 110 блока ще бъдат реновирани и с въведени мерки за енергийна ефективност. По една от сградите се работи в момента, за 12 са обявени обществени поръчки за избор на изпълнители, а останалите 10 са на етап обследване.

В Стара Загора се работи по последната сграда, одобрена за участие в програмата.

Блоковете в столицата, за които са сключени договори за целево финансиране с ББР, са 166. По 38 от тях се изпълняват строителни работи, а за 35 са обявени обществени поръчки за избор на изпълнители.

В процес на реновиране са 8 многофамилни жилищни сгради в Пловдив. Процедури за избор на изпълнители на строителството текат за още 5. За други две се прави обследване.

Блоковете, които са със сключени договори за целево финансиране в общината, са общо 73.

Добавете Вашия коментар

TOP