15 партии, 9 коалиции, 10 инициативни комитета са подали заявления за участие в евроизборите

11 Април 2019 | 08:18
0 коментара
Политика

15 партии, 9 коалиции, 10 инициативни комитета са подали заявления за участие в евроизборите.

Това каза за Агенция „Фокус“ говорителят на ЦИК Александър Андреев, след като изтече крайният срок за регистрация за предстоящия евровот. 

„В определени случаи ЦИК дава указания за отстраняване на нередности при приемането. Една част от тях са отстранени и са представени. Там, където не са отстранени, ще вземем решение за отказ от регистрация“, обясни той. 

„Там, където са изпълнени условията и се очаква единствено подписката на избирателите, които подкрепят регистрацията на партия или коалиция, ще регистрираме при неприключила процедура, тъй като проверката изисква да бъдат проверени подписите от ГД „ГРАО“, обясни Андреев. 

„След като се върне тази проверка и има необходимия брой от 2500 избиратели, които подкрепят партията или коалицията, регистрацията ще стане изцяло валидна, тъй като ще приключи процедурата по регистрация“, посочи говорителят на ЦИК. „В случай, че нямат необходимия брой подписи, то тогава тези регистрации ще бъдат заличени“, заяви той. По отношение на получени жалби в ЦИК, Андреев обясни, че има жалба по отношение на „Коалиция за България“, която е разгледана и коалицията е регистрирана.

Добавете Вашия коментар

TOP