15 000 туристи посрещнаха Нова година в Банско!

01 Януари 2018 | 20:07
0 коментара
Общество

Близо 15 000 гости избраха Зимната столица на Балканите за новогодишните празници. 

„Тук отдъхват и големи групи от различни страни, с които работят наши и чужди туроператори. Някои остават за цяла седмица, а други – за две седмици. Цените няма как да са ниски, защото сме в пиковия сезон. Но броят на туристите е показателен, че се развиваме в правилната посока и правим необходимото за комфорта на гостите си”, твърдят хотелиери от Банско.

В курорта в момента има не само българи, но и македонци, сърби, румънци,руснаци, гърци, турци и израелци.

Пълна мобилизация има и в Планинската спасителна служба. Над 15 души са дежурни по пистите в ски зоната.

„Все още няма много сняг, но е пълно с туристи. Най-голям проблем създават любителите на екстремните ски, които карат в улеите под връх Тодорка, но сега няма достатъчно сняг. Наши патрули има в целия ски център. Апелираме да не се кара извън ски зоната, за да няма инциденти”, сподели Методи Баненски от ПСС.

„Англичаните и руснаците по традиция са тук за новогодишните празници. Много от тях имат недвижима собственост – апартаменти, в нашия курорт. Идват да изкарат ваканцията си тук, остават поне за една седмица”, твърдят банскалии. В пиковия сезон цените са най-високи, но всеки клиент го знае. В хотелите с най-ниска категория нощувка може да се намери за най-малко 30 лева на човек, в малките семейни комплекси тази цена с включена закуска е 50 лева. В тризвездните хотели нощувка и закуска на човек е от 80 лева нагоре, а в четиризвездните – над 100 лева. В луксозните хотелски комплекси – 4 и 5 звезди, се ползват безплатно и много екстри – СПА процедури, сауна, джакузи, фитнес, парна баня.

 

Добавете Вашия коментар

TOP