15 000 лв. глоба за аптека-менте в Банско

21 Април 2016 | 15:23
0 коментара
Общество
15 000 лв. глоба за аптека-менте в Банско

Собственик на фирма в Банско отнесе глоба от 15 000 лева за открита без разрешение аптека, която функционирала незаконно. Това постанови съдът в Разлог който потвърди наказателното постановление на директора на Регионалната здравна инспекция в Благоевград.

На 22 декември 2014 г. около 10:00 часа трима инспектори извършили проверка в обект, разположен на партера в сграда в курорта Банско. На входната врата имало поставена табела „отворено". Те установили, че там се намира жена, която заявила, че работи като помощник-фармацевт. Свидетелите установили, че в обекта имало подредени на стелажи, рафтове и шкафове лекарствените продукти. Имало и касов апарат, който работел, както и дневник за отбелязване на ежедневните продажби.

Имало залепени дневни отчети от касовия апарат за предходните дни. От касови бележки е установено, че обектът се стопанисва от частна фирма. Съставен е констативен протокол и е връчен на жената в аптеката. По-късно е издадено наказателно постановление по Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина – "имуществена санкция" от 15 000.00 лв. Обектът е работил, без да има разрешение за търговия на дребно с лекарствени продукти, издадено от Изпълнителната агенция по лекарствата. Решението може да се обжалва пред благоевградския окръжен съд в 14-дневен срок.

Добавете Вашия коментар

TOP